ÇGC
Manşet Haber 26.01.2014 09:12:22 0

ÇGC'de Esendemir ile 3. Dönem

ÇGC'de Esendemir ile 3. Dönem

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Olağan Genel Kurulu’nda Cafer Esendemir
yeniden Yönetim Kurulu Başkanı oldu.
cgc_yonetimi_2014Adana Sanayi Odası’nda Divan Başkanlığı'nı Samih Azmi Ezer'in yaptığı genel kurulda Yönetim Kurulu Sait Güleç, Sabit Özkeser, Halil Akılevi, M.Ömer Üney, Mutlu Mete, Arif Basri Baş, Yusuf Baştuğ ve Aliye Gültekin'den oluştu.
ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, 'Türkiye'de demokrasinin ve basın özgürlüğünün tartışıldığı bir ortamdayız. Zor şartlarda görevlerini yerine getiren meslektaşlarımız, ekonomik sıkıntılarının artmasının yanı sıra özgürlüklerinin kısıtlanması nedeniyle de görevlerini çok zor yerine getirmektedirler' dedi.
Dünyada gazetecilerin cezaevinde en çok bulunduğu ülkelerin başında gelen Türkiye'nin manzarasının gazetecileri üzdüğünü kaydeden Esendemir, şu görüşlere yer verdi:
'Yazılardan, yorumlarından ve çizdikleri karikatürlerden dolayı gazetecilerin cezaevlerine tutulmaları ülkemiz ve bizler açısından çok üzücüdür.
Yerel yöneticilerimizin sözlerini tutmamaları nedeniyle bugün halen bağımsız bir lokalimiz olmamıştır.  İlan kaynaklarının, özellikle yerel yönetimlerin desteğinin azalması Cemiyetimizi de olumsuz etkilemiştir. Ancak buna rağmen bağımsız lokal yeri arayışımız devam
etmekte, mevcut adaylardan da bu yönde söz alınmaktadır.
Geçtiğimiz dönem AB Projelerine de ağırlık verdik, halen iki projemiz incelemede bulunmaktadır. Gerçekleşmesi halinde birçok üyemizi yurt dışına götüreceğiz. Yabancı meslektaşlarımızı da burada ağırlayacağız.
Bu dönem de profesyonel kurumlardan destek alarak AB, Sodes ve Çukurova Kalkınma Ajansı projeleri hazırlatmayı düşünüyoruz. Cemiyetimizin 40. Kuruluş yıldönümünü ise uluslar arası bir proje hazırlayarak taçlandırmayı hedefliyoruz.”

GÖREV DAĞILIMI YAPACAK

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti yeni yönetim kurulunun önümüzdeki hafta toplanarak görev bölümü yapması bekleniyor.

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

27.6° / 15.1°