CHP ADANA MİLLETVEKİLLERİNDEN BARO ZİYARETİ
Manşet Haber 19.04.2022 23:34:18 0

CHP ADANA MİLLETVEKİLLERİNDEN BARO ZİYARETİ

CHP ADANA MİLLETVEKİLLERİNDEN BARO ZİYARETİ






Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Ayhan Barut ve Orhan Sümer, Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz’ı  ziyaret etti.





Baro Başkanı Semih Gökayaz, TBMM’ye sunulan Avukatlık Kanununda Değişiklik Yapılmasına dair 5 maddelik kanun teklifinin sakıncaları hakkında bilgi verdi.





Avukatlık stajı yapacak memurların görevlerine ara vermeden staj yapmalarına dair düzenlemenin kabul edilemez olduğunu ifade eden Av. Gökayaz, yasa teklifinin kendilerine sorulmadan meclise sunulduğunu, söz konusu teklifin İstanbul 2 Nolu Barosu’nun siparişi olduğunu belirterek, “Gazi Meclisin itibarı hiç bu kadar yerle bir edilmedi. Oysa ki avukatları ve avukatlık mesleğini ilgilendiren bir yasa teklifi hazırlanırken katılımcı demokrasi gereklerine uygun olarak Baroların ve avukatların görüşlerinin alınması gerekirdi.” dedi





Adana Milletvekilleri, bu konuda süreci takip edeceklerini belirterek, “Çoklu Baro Yasasında sergilediğiniz mücadelede olduğu gibi yine sizlerin yanınızdayız. Yasa teklifine karşı elimizden gelen çabayı genel kurulda göstereceğiz.' şeklinde konuştular.





Ziyarette, Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Genel Sekreter Av. İlker Mengü, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Neval Yurtdaş, Av. Nevzat Elçi ve Av. İlker Güzel hazır bulundular.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

31.6° / 22°