Tarih: 10.01.2024 21:57

CHP ADANA’DA 5 ADAYINI AÇIKLADI

Facebook Twitter Linked-in

 

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Adana’da İmamoğlu ve Feke ilçelerinden sonra 5 adayını daha resmen açıkladı. Bugüne kadar açıklanan 7 başkan adayı arasında kadın olmaması dikkat çekti.

Özgür Özel Başkanlığında gerçekleştirilen MKYK toplantısından hemen sonra Parti Meclisi de başkanlık etti. CHP Adana’da mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yenşiden aday gösterildiğini duyurdu. CHP’de Ceyhan Belediye Başkanlığına 2019 seçimlerinde başkan seçilen ancak Yüksek Seçim Kurulu tarafından mazbatası iptal edilen Kadir Aydar’ı yeniden aday gösterdi. Pozantı’da eski ilçe Başkanı Şenol Eroğlu’nun,  Saimbeyli’de İsmail Durnaz’ın Tufanbeyli’de ise Ziraat Mühendisi  Ahmet Aktürk’ü aday gösterdi.

CHP’li başkanlar tarafından yönetilen Seyhan ve Çukurova ile, Yüreğir, Sarıçam, Karataş, Yumurtalık, Karaisalı ve Aladağ Belediye Başkan adaylarını da 20 Ocak’ta açıklaması bekleniyor. CHP’de Çukurova’da Belediye Başkan adaylığı için önseçim yapılabileceği, Seyhan ve Çukurova İlçe Belediye Meclis üyelerinin de eğilim yoklamasıyla belirlenmesi yönünde karar alınmasının beklendiği belirtiliyor.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —