CHP-AKP Adayları Adana’da seçimin iptalini istedi
Manşet Haber 2.04.2014 00:30:41 0

CHP-AKP Adayları Adana’da seçimin iptalini istedi

CHP-AKP Adayları Adana’da seçimin iptalini istedi

Türkiye’deki bir ilk Adana’da yaşandı. İlk kez CHP ve Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayları düzenledikleri basın toplantısında seçimde kural hatalarının yapıldığını iddia ederek iptalini istediler.

adana_3_aday_buyuksehirAdalet ve Kalkınma Partisi Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Abdullah Torun, Cumhuriyet Halk Partisi Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldıray Arıkan’ın daveti üzerine Hilton Oteli’nde ortak basın toplantısı düzenledi. Yıldıray Arıkan’ın Ak Parti Adayı Abdullah Torun  ile birlikte basın toplantısı düzenlemesinin il yönetimi ve genel merkezin bilgisi dışında yapılması da CHP’de tepkilere neden oldu. Yıldıray Arıkan’ın bu girişiminin kişisel olduğu ve partiyi bağlamayacağı da ifade edildi. Arıkan’ın bu girişiminin parti disiplinine aykırı olduğu da ifade edildi.

CHP Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Yıldıray Arıkan basın toplantısında30 Mart seçimlerinde kural hatalarının yapıldığını iddia etti,  “298 sayılı kanunun 108 inci maddesi gereğince sandık kurulundan gelen sonuç tutanaklarının, ilçe seçim kurulunca ve seçim sonuçlarının belirlenmesi işlemi açık ve aralıksız olarak yapılması gerekirken, Seyhan 3'üncü seçim kurulunca Sabah saatlerince ara verilmiştir. Bu durum o bölgedeki seçimin iptalini, dolayısıyla seçimin iptalini gerektirir.” şeklinde konuştu.

Ak Parti Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Abdullah Torun da basın toplantısında CHP Adayı Yıldıray Arıkan’ın iddialarına destek verdi, seçimlerde kural hataları olduğunu öne sürerek seçimin iptal edilmesini istedi. Arıkan ve Torun’un seçimlerin iptali için seçim kuruluna başvuru yapılacağı da ifade edildi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°