CHP Çukurova
Manşet Haber 17.04.2014 00:49:55 0

CHP Çukurova'da Biçer'e Ne Olacak?

CHP Çukurova'da Biçer'e Ne Olacak?

Adana 5. Sulh Hukuk Mahkemesi önceki gün CHP Çukurova İlçesi’nde toplanan imzalar doğrultusunda tebliğ tarihinden itibaren 45 gün içerisinde atağı 3 kişilik kayyum nezaretinde seçim yapılmasına karar verdi. Mahkemenin gerekçeli kararını tamamlayıp, bu kararı CHP’ye tebliğinden itibaren süre işlemeye başlayacak. CHP İl Başkanı Orhan Sümer Ankara'ya gitti. Kimlerle neleri görüştü?.

CHP Genel Merkezi’nin Adana 5. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararını tebliğinden itibaren nasıl bir karar alacağı henüz netleşmedi. CHP Genel merkezinin mahkemenin verdiği karara itiraz hakkı bulunuyor. CHP’nin mahkeme kararı karşısında CHP Çukurova ilçe örgütünü görevden alıp kendi atayacağı kayyum gözetiminde seçime gönderme yetkisi ve kararı da bulunuyor.

CHP Çukurova İlçesi’nde 5. Sulh Hukuk Mahkemesinin kararı sonrasında CHP İl Başkanı Orhan Sümer’in Ankara’ya giderek genel merkezde bu konuda görüşmeler yaptığı öğrenildi. CHP’nin teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı Adnan Keskin’in toplanan imzalar karşı çıktığı biliniyor. Siyasi kulislerde CHP İl Başkanı Orhan Sümer’in mahkemenin atadığı kayyum gözetiminde Çukurova ilçesinde seçimlerin yapılmasını istediği de konuşuluyor.

CHP İl Başkanı Orhan Sümer’in Haşmet Biçer’in ilçe başkanlığını seçildiği andan itibaren karşı olduğu da siyasi kulislerde dillendiriliyor. CHP İl yöneticisi Zeki Eren’in başlattığı il başkanı Orhan Sümer’in de desteklediği ileri sürülen CHP Çukurova İlçe yönetiminin değiştirilmesi için başlattığı imza kampanyasının sonucu merak ediliyor.

Çukurova İlçesi’nde mahkemelere kadar uzanan gelişmeler Haşmet Biçer’in seçildiği tarihten itibaren başlıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova İlçe Başkanlığı seçiminde Abeydullah Kolcu, Ercan Çetin, Mehmet Çelebi  ve Haşmet Biçer başkanlık için yarıştı. Yapılan seçimde İl Başkanı Orhan Sümer ve ekibinin desteklediği Abeydullah  Kolcuoğlu 94, eski İlçe Başkanı Mehmet Çelebi 61,  o dönemde Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan’ın destek verdiği Ercan Çetin 49 oy almıştı. Haşmet Biçer ise 161 oy alarak CHP Çukurova İlçe Başkanı seçilmişti.

CHP Çukurova İlçesinde yapılan seçimden sonra İlçe Başkanı Haşmet Biçer ve yönetimi için muhalefet oluşmaya başladı.  CHP İl Başkanı Orhan Sümer’ın desteği ile il yöneticilerinden Zeki Eren’in başlattığı olağan üstü genel kurulun yapılması için  açtığı imza kampanyası sonucu kriz büyüdü. Haşmet Biçer karşıtları 209 delegenin imzasıyla seçim yapılmasını istedi. İlçe yönetimi yeterli imza olmadığını iddia etti. Olay CHP Genel merkezine intikal etti. CHP Genel Merkezi yaklaşan yerel seçimler nedeniyle parti içi çekişmeleri öteledi ve olağanüstü genel kurula karşı çıktı. İmzacılar olatı Adana Adliyesi’ne taşıdı.  Adana 5. Sulh Hukuk Mahkemesi açılan davayı karara bağladı, toplanan 209 imza ile CHP Çukurova İlçesi’nde seçimin yapılmasını kararlaştırdı bu amaçla da Ali Taşkıran, Yücel Sarıdoğan ve Hatun Özdemir’i kayyum olarak atadı. Mahkeme gerekçeli kararını henüz tamamlayıp ilgili taraflara tebliğ etmedi. Mahkemenin tebliğ tarihinden itibaren 45 gün içerisinde olağanüstü seçimlerin yapılması öngörülüyor.

Mahkemenin kararına CHP’nin itiraz hakkı bulunuyor. CHP Genel merkezi mevcut yönetimi görevden alarak kendisinin belirleyeceği 3 lişilik kayyumn ile örgütü seçimlere götürme yetkisi de bulunuyor. Bu aşamada CHP Genel merkezinin nasıl bir karar alarak uygulamaya koyacağı da siyasi kulislerde merak ediliyor. Tüm bu gelişmelerin en geç önümüzdeki hafta netleşmesi bekleniyor.

YAZARLAR

36.2° / 24.7°