Tarih: 16.11.2015 14:45

CHP Seyhan’da Delege yazımı Kolcu'yu İstifa ettirdi

Facebook Twitter Linked-in

Adana CHP’de Reşit Karakuş’un istifasıyla Seyhan İlçe Başkanlığına atanan Belediye Meclis Üyesi Abeydullah Kolcu, delege seçimlerinde delege yazımındaki tartışmalar nedeniyle istifa ettiğini açıkladı. Kolcu, istifa ederken Adana Milletvekili İbrahim Özdiş’i de suçladı. TBMM’ne kayıt işlemleri nedeniyle Ankara’da bulunan Milletvekili İbrahim Özdiş’in Seyhan İlçe Başkanı Kolcu’nun suçlamalarına nasıl yanıt vereceği de merak konusu oldu.

CHP’de 1 Kasım seçimlerinden sonra başlayan kurultay süreci Adana’nın Seyhan İlçesi örgütünde büyük tartışmaların yaşanmasına neden oldu. CHP’liler, delege seçimlerinin partinin anayasası sayılan tüzüğe göre yapılmasını istedi. Ancak 96 mahalleye sahip Seyhan’da delege seçimlerinin sandık konularak yapılmadığı ve tüzüğün ihlal edildiği ileri sürüldü. Delege seçimlerinin yapılmadığını ve bunu da belgelediklerini ifade eden CHP’liler, Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu’ya sert tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, bugün önce ilçedeki tüm üyelere SMS atarak istifa edeceğini duyurdu. Seyhan İlçe örgütünde toplanan 100 kişilik topluluk ellerinde ilçe başkanını destekleyen pankartlar açtı. Saat 12.00’de toplantı salonuna çıkan CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, seçim sürecini anlattı, CHP’de birlik-beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Kolcu, hafta sonu tamamlanması gereken delege seçimlerinin uzlaşıyla yazılmasından yana olduğunu savunarak, bir milletvekilinin sandık yerine delegelerin bazı kişiler tarafından belirlendiği gerekçesiyle kendisine hakaret ettiğini savundu, “Ben her zaman uzlaşıdan yana oldum. Bu nedenle delegelerin belirlenmesini sandıkta değil anlaşarak yazılması gerektiğini savundum. Delege yazımı sırasında kime söz verdiysem onları delege yazdım. Sözümden asla dönmedim. Partide uzlaşmanın gerektiğini savundum. Bu nedenle de bütün gurupların anlaşmasını istedim. Fakat hakaret işittim ve bu nedenle görevimden istifa ediyorum” dedi.

Kolcu’nun istifa kararını açıklamasının ardından taraftarları lehinde slogan atarken bazı partililerde tüzüğün gereğinin yerine getirilmesi gerektiğini, delege seçimleri sırasında sandıkların partililerin önüne konulmasını ve çıkacak sonucu kabullenmesi gerektiğini ifade etti. Tartışmaların da yaşandığı toplantıda, 1 Kasım seçimleri öncesi atamayla göreve başlayan Abeydullah Kolcu, 3 kez istifa ettiğini belirtirken zaman zamanda yeniden değerlendireceğini söylemesi dikkat çekti. Kolcu’nun en son kararını ise “Bazı kişilerle görüşüp kararımı vereceğim” demesi toplantının en can alıcı ifadesi oldu. Kolcu’nun bu söylemi karşısında bazı partililer, “İstifasını dahi başkalarına soracak ilçe başkanı, delege belirlemede yazılma işlemini kimlere sormuştur?” yorumlarına neden oldu.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —