CHP
Manşet Haber 18.01.2016 23:47:42 0

CHP'li vekil Eşinden Kurultay Değerlendirmesi

CHP'li vekil Eşinden Kurultay Değerlendirmesi

CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen’in eşi, CHP’nin geçmiş dönemlerdeki Milletvekili adaylarından Torun Ahmet Türkmen CHP kurultayını değerlendirdi.

torun_ahmet_turkmenABC Gazetesi’nde de köşe yazıları yazan Torun Ahmet Türkmen’in sosyal medyadan paylaştığı CHP Kurultay değerlendirmesi şöyle:

CHP KURULYAYI (KISA DEĞERLENDIRME)
Çok büyük bir toplumsal ve siyasal beklenti ile toplanan CHP kurultayı ne yazık ki bu beklentilerden çok uzak, hatta adeta bu beklentilerin tümünü yok sayarcasına, sanki ülke gündeminde ciddi sorunlar yokmuşcasına, ülke adım adım karanlığa sürüklenmiyormuşcasına, sıradan bir seçim gibi yapılıp sonuçlandı. Beklenen Dağlara kar yağdı.
Tabanın değişim talebi ve bu talebe uygun politik perspektif ortaya konması beklentisi gerçekleşmedi.
Ülke ve parti kaygısı taşıyan parti üye ve yandaşları büyük bir hayal kırıklığı Yaşadı. Iktidar hedefini ortaya koyup insanlarımızda umut doğurmanın aksine büyük bir umutsuzluğun kapısını araladı.
Parti dinamiklerine umut vermesi, partiye gönül borcu olan, potansiyel parti tabanını birleştirmesi gerekirken, bir çok noktada Eleştirilerin hedefi olmuş dar bir çevrenin kendilerini korumasının platformu oldu adeta.
Tek olumlu tarafı, delegasyonun, genel Başkan'ın partiyi kucaklamayan anahtar listesine karşı açık bir Direnç gösterip bu listeyi delik deşik etmesidir. Parti tabanının bu tavrı, partinin geleceği açısından umut vericidir.
Tabanın bu tavrı aynı zamanda genel Başkanımıza açık bir uyarır. Açıkça ' önerilerini desteklemiyorum, parti içinde köklü bir değişim istiyorum' tavrıdır.
Say'ın genel Başkan'ım bu tavrı görür ve MYK yı agırlıklı olarak listeyi delenlerden oluşturur. Bu durum hem partiyi yeniden olağan üstü kongre arayışlarına sokmayı önleyebilir. Hemde genel Başkanı tartışılır olmaktan kurtarabilir.
( Detaylı yorumumu ABC gazetesindeki köşemde okuyabilirsiniz)

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

38.7° / 24.7°