CHP’DE BU SES’e KULAK VERİLECEK Mİ?
Manşet Haber 30.01.2024 02:28:31 0

CHP’DE BU SES’e KULAK VERİLECEK Mİ?

CHP’DE BU SES’e KULAK VERİLECEK Mİ?

CHP’nin Ankara’da İl Başkanlığı yapan, Parti Meclisi üyeliğinde bulunan ve 26. Dönem Ankara Milletvekili olan Avukat Necati Yılmaz, Ankara Çankaya’dan “Önseçim” yapılacağı umuduyla Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

Necati Yılmaz bu umudunu henüz yitirmiş değil. İşte CHP’nin Ankara Belediye Başkan Aday Adayı Av. Necati Yılmaz’ın kamuoyu ile paylaşımı:



“Sayın Genel Başkanın ön seçim yapılacağı sözüne güvenip Çankaya’da adaylık başvurusu yaptık. Ardından” ön seçime zaman yok” denildi. Ancak birçok yerde eğilim yoklaması yapıldı, halen de yapılıyor.

Nedeni zamanla anlaşıldığı üzere; Çankaya’da ön seçim yapmaktan ısrarla kaçınıldı. Ön seçim mücadelesiyle başlayıp şimdi “atama yapılacaksa adaylık başvurusu yapanların arasından yapılsın”, Atama olacaksa “liyakat esas alınsın” noktasına geldik.

Maalesef; Partimize kendi hukukuna uymayı hatırlatmanın mahcubiyetini yaşar hale geldik. Partimiz kendi hukukuna saygı duysun istedik. Yönetimde keyfilik olmasın, kural uygulansın ve kurumsallık işlesin dedik. Kimseyi incitmek istemedik. Önceki Sayın Genel Başkanımız da aynı yöntemi uyguluyordu diye, keyfiliğin devam etmesini meşru göremezdik. Anayasa uygulansın ama parti tüzüğü ve genelgeleri uygulanmazsa da olur diyemezdik.

Medyada eksik olmayan MYK’nın ve PM’nin üzerinde özel gücü olan karar vericilerle ilgili haberlere sessiz kalamazdık. Sandık yüzü görmemiş, atanmışların bulundukları makamların gücü ile sandığı türlü bahanelerle üyeden esirgeyerek nepotist bir bakışla aday belirleme çabalarına ilişkin haberleri görmezden gelemezdik.

Üyesinden Genel Başkana hepimiz biliyoruz ki; Kurultayımız bir savaş değildi. Belediye Başkanlıkları da savaşı kazananların aralarında pay edilecek, bir ganimet değil. Atanmış her vekile bir de Belediye bağlamak bu partinin seçmenlerinin boynunun borcu değil. Yanlışlıklara susup kazanılacak hiç bir şey elimizden kayıp giden partimizden daha kıymetli değil. Zaman; daha çok hata yapıp daha çabuk gitsinler diye susulacak zaman değil.”

Necati Yılmaz'ın çağrısı Adana'nın Seyhan ve Çukurova İlçeleri için de geçerli. Üstelik Adana'nın Seyhan ve Çukurova İlçe Başkanlıkları yönetim olarak 'Önseçim kararı' alarak bu isteklerini de CHP Genel merkezine iletti. Sonuç var mı? Şu ana kadar önseçim yada örgüt denetiminde 'Eğilim yoklaması' yapılacağına ilişkin bir açıklama da yapılmadı. Alınan bir karar var. O karar da Seyhan, Yüreğir, Çukurova ve Sarıçam ilçelerinde belediye meclis üyelerinin 'Eğilim yoklaması' ile yapılmadı. Bu karara göre, eğilim yoklamasında tek rakamlar kontenjana ayrılacak, çift rakamda seçilenler belediye meclis üyesi olacak.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

28.8° / 22.1°