CHP’DE KİMLER ADAY ADAYI OLACAK? ADAY YOKLAMASI VAR MI?
Manşet Haber 25.04.2018 19:30:21 0

CHP’DE KİMLER ADAY ADAYI OLACAK? ADAY YOKLAMASI VAR MI?

CHP’DE KİMLER ADAY ADAYI OLACAK? ADAY YOKLAMASI VAR MI?

24 Haziran’da yapılacak erken genel seçimlerde CHP’de milletvekilliği aday adaylığı başvuruları 30 Nisan’da başlıyor.

CHP’de adayların merkez yoklaması ile belirleneceği yönünde görüş ağırlık kazanınca aday adayları da Ankara’da karargâh kurdu.  CHP’nin 4 Milletvekilinde TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş, Zülfikar İnönü Tümer ve Elif Doğan Türkmen Ankara’da.

CHP’de 24 Haziran seçimlerinde en yoğun milletvekili aday adayının yaşanacağı parti olacağı ileri sürülüyor. 15 Milletvekilinin seçileceği Adana için CHP’de 100’e yakın başvuru olması bekleniyor. Kimler aday adaylığı için Ankara’da kulis yapıyor? Eski Milletvekilleri, emekli gazeteciler, eski belediye başkanları, CHP’nin eski il başkanları..Hangi meslek örgütü başkanları aday adaylığı için zemin yokluyor. Ankara kulislerinde neler konuşuluyor?

CHP’de sen kongrede seçilen il yada ilçe yöneticilerinden kimler adaylık için yol arıyor?

CHP’de 30 Nisan’da başlayacak aday adaylığı başvurusu 7 Mayıs akşamı sona erecek.

Bu arada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti yönetimi ile il başkanlarını Kayseri’de toplayacağı, toplantının da hafta sonu yapılacağı öğrenildi. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun il başkanlarından görüş alacağı ifade ediliyor. Kulislerde CHP’nin aralarında İzmir ve Adana’nın da bulunduğu bazı kentlerde örgüt denetiminde önseçim yapabileceği de belirtiliyor.

YAZARLAR

36.2° / 24.7°