CHP’DE
Manşet Haber 25.01.2024 23:20:06 0

CHP’DE 'SEYHAN' ve 'ÇUKUROVA' SIKINTISI

CHP’DE 'SEYHAN' ve 'ÇUKUROVA' SIKINTISI

Adana’da Büyükşehir Belediye Başkan Adayını ilk açıklayan CHP’de Seyhan ve Çukurova İlçe Belediye Başkan aday sıkıntısı yaşanıyor.

CHP kulislerinde 2 konu gündemde. İlki mevcut belediye başkanlarının yeniden aday gösterilme olasılığı. Nitekim, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, karşılaştığı aday adaylarına, “Benim işim tamam yeniden adayım, Siz kusura bakmayın başka bir bahara” ifadelerini kullandığı dile getiriliyor. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da kesin aday olduğunu belirtiyor. Akay’ın bu ifadesi biraz da tepki içerdiği gözleniyor. Akay’ın “Ben her türlü adayım” ifadesinin arkasında  CHP’den aday gösterilmemesi durumunda bir başka partiden hatta bağımsız dahi aday olabileceği belirtiliyor.

Seyhan ve Çukurova İlçe Belediye Başkan adayları konusunda bir başka gündemde ise her iki belediye başkanının değiştirileceği yönünde. CHP kulislerine göre, CHP’nin Medya ve Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut’un Seyhan konusunda Emrah Kozay konusunda ısrarcı olduğu konuşuluyor. Bulut’un, Emrah Kozay konusunda ısrarı var mı, yoksa lafta mı kalıyor zaman gösterecek.  Çukurova’da Soner Çetin’in aday gösterilmemesi konusunda adayın Seyhan İlçesine göre şekilleneceği dile getiriliyor.

CHP’de neler oluyor? Yeni yönetim nasıl bir yöntem uygulayacak? Adayların eğilim yoklaması ile belirlenme koşulu gündemden düşmüş gibi görünüyor. Mevcut belediye başkanlarının memnuniyet anketlerine göre mi davranılacağı yoksa başka kriterlerin mi olacağı da en çok konuşuluyor. CHP’liler, aday belirleme konusunda ilk kez bu denli “Kaos” yaşandığı da belirtiliyor.

CHP’de aday belirleme komisyonları çalışmalarını sürdürüyor. Komisyonlarda başta Adana’nın Seyhan ve Çukurova ilçelerindeki çalışmaların son aşamaya geldiği belirtiliyor. Seyhan ve Çukurova belediye başkan adaylarının yarın, yani  Cuma günkü MYK toplantısında görüşüldükten sonra Parti Meclisine taşınması bekleniyor. Adana Seyhan ve Çukurova İlçelerinde adayların açıklanmasının büyük olasılık olduğu, ancak bir sonraki haftaya da kalabileceği belirtiliyor.

CHP’nin Adana’nın açıklanmaya belediye başkan adaylarının Yüreğir, Sarıçam, Yumurtalık, Karataş, Kozan, Karaisalı, Aladağ’da Cuma gününe açıklanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

 

 

YAZARLAR

36.2° / 24.7°