Tarih: 18.12.2023 18:50

CHP’DEN BÜYÜKŞEHİR OPERASYONUNA MİTİNG YANIT!

Facebook Twitter Linked-in

Adana Büyükşehir Belediyesine sabah gerçekleştirilen ve 10 kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili CHP, miting gibi basın toplantısıyla, “Yapılan algı operasyonu” açıklamasıyla yanıt verildi.

CHP Adana İl Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi Taş Binasında gerçekleştirileceği duyurulan basın toplantısına CHP’nin Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Milletvekilleri Orhan Sümer ve Müzeyyen Şevkin, İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Ertdem, İmamoğlu Belediye Başkanı Kadir Karaköse, ilçe başkanları, belediye başkan aday adayları, belkediye meclis üyeleri ile kalabalık bir yurttaş topluluğu katıldı. Basın Topmatısı nedeniye  Atatürk Caddesi araç trafiğine uzun süre kapatıldı.



CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut emniyetin operasyonunu “algı” olarak nitelendirdi. Sosyal medya hesabından da, “Adana Büyükşehir Belediyemize yönelik “algı” operasyonuna Belediye Başkanımız Zeydan Karalar, milletvekillerimiz, örgütlerimiz, partililerimiz ve hemşerilerimizle karşı çıktık. “Algı operasyonları ile Adanalı’nın iradesine ipotek koymaya çalışanlar bilsinler ki Adanalılar bu zulme izin vermeyecek, Abdi Ağalara karşı her biri İnce Memed olacaktır.” ifadelerine yer verdi.



Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da konuşmasında, “Belediyemize yapılan algı operasyonlarına karşı on binlerce hemşehrimiz, CHP Genel Başkan Yardımcılarımız, CHP İl Başkanımız, Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanlarımız ile birlikte basın açıklamamızı gerçekleştirdik. Bizlere destek veren ve yanımızda olan herkese teşekkür ederiz. Bizim belediyemizde usulsüz ve kanuna aykırı hiçbir iş olmaz.” diye konuştu.

CHP Adana İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu ise, “Adana Büyükşehir Belediyemize yapılan algı operasyonu ile ilgili basın açıklamamıza halkımızın gösterdiği yoğun ilgi, iktidarın neden çekindiğinin ve bu algı operasyonlarını neden yaptığının en açık göstergesidir. Arkamızda bu halk desteği olduğu sürece, adım adım iktidara yürümemize hiçbir güç engel olamayacaktır!”ifadelerinin yeraldığı paylaşımda bulundu.

10 KİŞİ GÖZALTINDA

Adana Büyükşehir Belediyesine gerçekleştirilen operasyon ile ilgili Valilik, Emniyet Müdürlüğünden resmi bir açıklama yapılmadı. Gözaltına alınanlar arasında  bir reklam şirketinin ortağı olduğu bildirilen CHP İl Sekreteri Mete Çelebi,  Başkan Zeydan Karalar’ın bir danışmanı, 3 reklam şirketi sahibi da olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan 10 kişinin emniyet müdürlüğünde sorgularının devam ettiği bildirildi.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —