Tarih: 08.06.2019 18:13

CHP MİLLETVEKİLİ AYHAN BARUT 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, milletvekili olarak görev yaptığı 1 yılı değerlendirdi. Herkesin Adana ortak paydasında elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Barut, 'İzi, sözü ve etkisi olan bir milletvekilliği yapmaya çalışıyorum. Bir kez daha Adana için siyasi ayrım gözetmeden herkesi birlikte çalışmaya davet ediyorum' dedi.
Adana’da Çukurova İlçesinde CHP İlçe Başkanlığı, 2 döneme yakın Adana İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. CHP’den değişik dönemlerde Milletvekili ve Belediye Başkan Aday Adayı oldu. 24 Haziran erken seçimlerinde İl Başkanı iken Adana Milletvekili Aday adayı oldu. CHP Genel Merkezi tarafından 24 Haziran 2018 seçimlerinde 1. Sıradan aday gösterilerek Adana’yı CHP Milletvekili olarak temsil etmeye başladı.
TMMOB Ziraat Mühendisler Odası’nda 3 dönem Adana Şube Başkanlığı ile değişik görevlerde bulunan Ziraat Mühendisi Ayhan Barut, görevdeki ilk 1 yılını değerlendirdi.
24 Haziran 2018’den bu yana CHP listesinden milletvekili seçilen Ayhan Barut Adanalılara kendisine verdiği temsil hakkı için teşekkür ederek, halka layık olmak için gece gündüz demeden çalıştığını, sorunların çözümü için mücadele ettiğini vurguladı. Adana'nın evladı olarak yaşadığı kente ve ülkesine karşı sorumluluklarının bilincinde olduğunu dile getiren Ayhan Barut, bu nedenle çalışmaktan ve mücadele etmekten bugüne dek asla kaçınmadığını ve bundan sonra da yüksek tempoyla çalışmaya devam edeceğini bildirdi.


HAVAALANI VE STADYUMU ÖRNEK GÖSTERDİ

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'kurtuluş' fikrine ilham veren Adana'nın sanayisi ve tarımıyla Cumhuriyet'i kalkındıran bir kent olduğunu anımsatan Ayhan Barut, şöyle devam etti:
'Ne yazık ki Cumhuriyetimizin ekonomiden sanayiye, tarımdan spora her alanda lokomotif kenti olan Adana, kamu yatırımlarından gereken payı alamadı, haksız teşvik uygulamaları ile mağdur edildi ve bu süreçte çok acı biçimde geriye itildi. Bakın küçük bir örnek vereyim. Adana'dan sonra başka kentlerde inşaatına başlanan stadyumlar açıldı, Adana Stadı ne yazık ki hala açılamadı. Sorduğumuzda 'Ha bugün, ha yarın açılacak' deniyor ama ortada somut bir gelişme yok. Bu canımızı yakıyor. Mesela ülkemizin sayılı havaalanlarından birisi olan, milyonlarca insanımızın kullandığı Adana Havaalanı'nın kapatılacağı iddialarını iktidar mensupları yalanlama zahmetine bile gerek duymuyor. Çünkü burayı da TEKEL gibi kapatıp yok edecekler. Bu acı gerçeklerin dile getirilmesi, bunlara karşı mücadele edilmesi için durmaksızın mücadele ediyoruz.'

'ADANA İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞALIM'


24 Haziran 2018 seçimlerinden önce, 'Sıradan değil, iz bırakan, sözü ve etkisi olan bir milletvekilliği yapmak istiyorum' dediğini hatırlatan Ayhan Barut, şunları vurguladı:
'Bu sözümün gerçeğe dönmesi için var gücümle çalışıyorum. Toplumun her kesimiyle birlikte bir ve beraber olarak çalışmak için mücadele ediyorum. Ne yazık ki Adana sürekli geriliyor. Oysa bereketli topraklarıyla köklü sanayi geçmişiyle nitelikli insan birikimiyle ve çok büyük sosyal ve ekonomik potansiyeliyle Adana hep aynı plakası gibi 1 numaradır. Aksantaş, Güney Sanayi, Milli Mensucat gibi onlarca fabrikamız kapandı. Ekonomi zarar gördüğü gibi on binlerce insan işsiz kaldı. Maalesef Adana işsizlik rekoru kırıyor. Kamu yatırımları ortadan kalkıyor. Hal böyleyken söz konusu Adana olunca yüreğimizi ortaya koyarak çaba gösteriyoruz. Kentimizin sanattan spora, ekonomiden sosyal ve kültürel her alanda özlem duyulan geçmişini göz önünde bulundurarak daha ileri taşınması için seferber oluyoruz. Bu noktada daha önce yaptığım bir çağrıyı tekrar yapmak istiyorum. Gelin siyasi ayrım gözetmeksizin hepimiz el ele ve omuz omuza verip mücadele edelim.'

'HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK'


27'nci Dönem Adana Milletvekili olarak Cumhuriyet'i kuran, ülkemizi işgalden kurtaran 'Gazi Meclis' olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görev yapmaktan duyduğu onur ve mutluluğu paylaşan Ayhan Barut, 'Ülkemizin Cumhuriyet ilkelerinden ve demokratik değerlerden hızla uzaklaştırıldığı bu zor dönemde üstlendiğiniz sorumluluğun bilincindeyiz. Tüm olumsuzluklara karşın Gazi Meclis çatısı altında Adanamız ve ülkemizin sorunlarına çözüm üretmek için için mücadelemizin süreceğinin bilinmesini isterim. Adanalı hemşehrilerimizin bizlere verdiği temsil hakkını layıkıyla, başarılı bir şekilde yerine getirmek için görevimizi yapmayı sürdüreceğiz. Hak, hukuk, adalet, demokrasi, barış ve özgürlük mücadelemizle Adanamız ve ülkemizde her şey çok güzel olacak' diye konuştu.



SAĞLIK EMEKÇİLERİ İŞSİZLİĞE MAHKUM OLACAK


CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, adaletsizliğe ve torpile dayalı sağlıkta mülakat uygulamasını Meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Bulut, “Devlette hak ve adaletin tek ölçüt olması, işe alımlarda liyakat ve yeterlilik temel alınması gerekirken, devri iktidarlarınızda “bizden olsun” anlayışı esas alınmaktadır. İşe almalar ve atamalar bu ölçüte göre yapılmaktadır” dedi.
ADALETSİZ VE TORPİLE DAYALI
Sağlık Bakanlığı tarafından Sözleşmeli Sağlık Personeli Yerleştirme ile Sözlü Sınav Usul ve Esasları’nın yayımlandığını belirten Bulut, yönetmeliğe göre sağlık emekçilerinin Danıştay tarafından objektif olmadığı gerekçesiyle iptal edilen, adaletsizliğe ve torpile dayalı mülakat sınavı uygulamasıyla atanacağını bildirdi.
Kamu Personeli Seçme Sınavı ile atanmak zaten çok zorken üstüne bir de mülakat yapılmasının sağlık emekçilerini işsizliğe mahkûm edeceğini kaydeden Bulut, “Mesleki yeterlilikle alakası olmayan soruların sorulduğu, KPSS’de derece alanların bile sizden-bizden anlayışıyla haksız ve keyfi bir şekilde elendiği mülakat uygulaması, plansızca artırılan kontenjanlarla zaten gelecek kaygısı yaşayan on binlerce sağlık emekçisini mutsuz ve tedirgin etmektedir” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK ALANINA YENİ OLUMSUZLUK EKLENECEK
Ayrıca mülakat uygulaması personel eksikliği nedeni ile sorunlarla boğuşan, nitelik kaybı yaşayan sağlık alanındaki olumsuzluklara yenilerini de ekleyeceğini kaydeden Bulut, Sağlık Bakanı Koca’nın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
-Sağlık emekçilerinin KPSS puanına göre atamalarından neden vazgeçilmiştir?
-İnsan hayatının söz konusu, liyakatin esas koşul olduğu sağlık alanında mülakat sınavı uygulamasına neden ihtiyaç duyulmaktadır?
-Adaletsizliğe ve torpile dayalı mülakat sınav uygulaması kaldırılacak mıdır?
-Sağlık emekçilerinin atamalarını mülakatla gerçekleştiren herhangi bir ülke bulunmakta mıdır?
-Sağlık emekçileri mülakatla belirlenirken, Tıp fakültesi dekanlarının ve hastane başhekimlerinin atamayla göreve başlaması uygulaması devem edecek midir? Bu pozisyonlar için de mülakat uygulaması getirilecek midir?










Orjinal Habere Git
— HABER SONU —