CHP’Lİ BARUT’UN YOLSUZLUK İDDİALARINA VALİLİKTEN AÇIKLAMA
SİYASET 27.08.2024 21:26:00 0

CHP’Lİ BARUT’UN YOLSUZLUK İDDİALARINA VALİLİKTEN AÇIKLAMA

CHP’li Barut, Halk Eğitim Merkezi'ndeki 120 milyon liralık zimmet, yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını Meclise taşıdı, valilik açığa aldı.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana'da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde yaşandığı belirtilen 120 milyon liralık zimmet, yolsuzluk ve usulsüzlük skandalını Meclis gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i göreve çağıran Ayhan Barut, "Yolsuzluk skandalının göbeğinde yer alan müdür idari anlamda ceza alıp adli olarak da yargılanması gerekirken, başka bir kuruma adeta ödüllendirilir gibi müdür olarak atanıyor. Kimse bu olayın üstünü örtmeye çalışmasın, kamu kaynakları korunsun, yolsuzluk ve usulsüzlük skandalında bütün sorumlulardan hesap sorulsun" dedi.
120 MİLYON LİRALIK SKANDAL
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sunan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Maalesef eğitim gibi bugünlerimizi ve yarınlarımızı çok yakından ilgilendiren bir alanla ilgili her geçen gün yeni bir skandala tanıklık ediyor, derin üzüntüler yaşıyoruz. Şimdi de seçim bölgemiz Adana'da Seyhan Halk Eğitimi Merkezinde,  yaklaşık boyutu 120 milyon liraya varan, zimmete para geçirme ve kurumda hiç çalışmayan kişileri usulsüz sigortalı yapma yolsuzluğu tartışılıyor" diye konuştu.
SKANDAL PATLAK VERDİ, ADETA ÖDÜLLENDİRİLDİ
Seyhan Halk Eğitim Merkezi'nin eski müdürü olan, şu anda Adana Şehit Yavuz Öztürk Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevinde bulunan C.Ç. ile ilgili iddiaları dile getiren Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Söz konusu kişinin müdür olarak görev yaptığı Seyhan Halk Eğitim  Merkezinde; yaklaşık 50 kişiye, kurs görevleri olmadan usulsüz sigorta yapılmasına göz yumduğu ve iki-üç yıllık sürelerle aylık maaş ödemesi yaptırdığı ileri sürülüyor. Bunun yanı sıra döner sermayeden kursiyerlere yapılan ödemelerin, kursiyerlerden usulsüz şekilde tekrar geri alınarak zimmete geçirildiğine dair büyük bir suçlardan söz ediliyor. Yapılan ön araştırma ve inceleme safhasında usulsüz yapılan ödemelerin miktarının 60 milyon lira; gerçek dışı sosyal güvenceyle ilgili sigorta yaptırmanın da 60 milyon lira civarında kurumu zarara soktuğu ifade ediliyor. Söz konusu iddialara göre Halk Eğitim Merkezi bünyesinde gerçekleştirilen usulsüz sigorta yapılmasıyla alakalı yaklaşık 20 kişinin haksız şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) emekli edildiği konuşuluyor. Bildiğimiz kadarıyla Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce görevlendirilen müfettişler, bu korkunç iddialarla ilgili soruşturma yürütüyor. Ancak söz konusu usulsüzlüğün odağında yer aldığı belirtilen Müdür Cavidan Çeliğ’in daha önce de bazı görevle ilgili suçlarının olduğu, bunlarla alakalı yapılan soruşturmalardan bakanlık görevlileri ve iktidar kanadından siyasilerin baskı ve koruma-yönlendirmeleriyle göstermelik cezalar aldığı ve olayların üstünün kapatıldığı iddiaları yenilir yutulur cinsten değildir. Bu doğrultuda hakkında bu kadar vahim iddialar olan müdürün, o makamdan alınıp başka bir kuruma müdür olarak atanması nasıl izah edilebilir? Usulsüzlük ve yolsuzlukla alakalı süren şimdiki soruşturmanın da, kamu kaynaklarının korunması ve suçun karşılıksız kalmaması adına sağlıklı bir sonuca ulaştırılması için azami özen gösterilmesi gerekiyor"
"TEKRAR NASIL MÜDÜR OLARAK ATANDI?"
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'un, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e yönelttiği sorular şunlar;
"1- Adana Seyhan İlçe Halk Eğitim  Merkezinde yaşanan usulsüzlük ve yolsuzluk olayıyla ilgili herhangi bir bilginiz var mıdır?
2- Söz konusu olayla ilgili yürütülen soruşturmanın akıbeti ne durumdadır?
3- Hakkında bu kadar vahim iddialar bulunan bir yetkilinin bir kurumdan alınıp diğer kuruma müdür olarak atanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
4- Bakanlık ve kamu kaynaklarının istismar edilmesini, tüyü bitmemiş yetimin hakkının yenmesini, toplamda 120 milyon lirayı bulan yolsuzluk ve usulsüzlüğü içinize sindirebiliyor musunuz?
5- Söz konusu vahim iddialarla ilgili idari soruşturmanın yanı sıra adli bir süreç de işletiliyor mu? Adli işlemler için hukuki girişimde bulundunuz mu, bulunduysanız sonuç ne olmuştur?"

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Adana Valiliği,  CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut’un Seyhan Halk Eğitimi Merkezinde Yolsuzluk Yapıldığına Yönelik iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. İlgili kişinin görevden uzaklaştırıldığı belirtilen açıklama şöyle:


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

35.6° / 23.8°