CHP’Lİ BULUT: 7 AYDA 1 MİLYON İŞSİZ
SİYASET 20.08.2024 22:08:00 0

CHP’Lİ BULUT: 7 AYDA 1 MİLYON İŞSİZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, iktidarın uyguladığı ekonomi politikalarının vatandaşa işsizlik olarak döndüğünü yılın ilk yedi aylık döneminde en az 932 bin 503 kişinin işini kaybettiğini söyledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, kötü ekonomi yönetiminin vatandaşa işsizlik olarak döndüğünü söyledi. Bu yılın ilk yedi aylık döneminde en az 932 bin 503 kişinin işini kaybettiğini belirten Bulut, “Yılın ilk gününden bugüne her gün 4.440 kişi işsiz kaldı. Saatte 185 kişi işinden oldu. Üstelik bu sayı da İşsizlik Sigortası Fonu’na başvuru koşullarını taşıyan resmi işsizler. İşsizlik Sigortası Fonu’na başvuramayanlar da işin içine katıldığında işsiz sayısı çok daha yüksek. Başvuranların yarısından azına sadece 456 bin 580’ine işsizlik ödeneği bağlandı” dedi. 

Gerçek işsizlik oranının önceki aya göre 3,8 puan artarak haziranda yüzde 29,2’ye kadar çıktığını kaydeden Bulut, şunları söyledi: 

“Resmi işsiz sayısı 3 milyon 305 bin, eksik istihdamdakiler 3 milyon 932 bin ve iş bulmaktan umudunu kesen 4 milyon 550 bin kişi ile birlikte toplam gerçek işsiz sayısı 11 milyon 787 bin oldu. İktidarın ekonomide sunduğu pembe tablonun karanlık yüzü ortaya çıktı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in sermayeyi kayıran, küfeyi vatandaşın sırtına yükleyen politikaları işsizler ordusunu büyüttü. Kemerinde sıkmaktan delik kalmayan vatandaş kötü yönetilen ekonominin bedelini işsiz kalarak ödemeye başladı.”

“RASYONEL POLİTİKALAR UYGULANMALI”

Rasyonel politikalar uygulanmazsa önümüzdeki aylarda işsizlik rakamlarının daha da artacağı uyarısında bulunan Bulut, “Sadece vatandaşın kemer sıkmasına yönelik politikalar terk edilmeli, istihdamı önceleyen, ekonomik büyüme ve kalkınmayı hedefleyen politikalar bir an evvel hayata geçirilmelidir. İktidar kendi yarattığı ekonomik krizin faturasını çalışanlara işsizlik olarak ödetemez” ifadelerini kullandı.

BU NASIL DOST POLİTİKA?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın "İstihdam dostu politikalarımızı kararlılıkla sürdürmeye devam edecek" ifadelerini de eleştiren Bulut, “İstihdam dostu politikalarının sonucu 1 milyon işsizse istihdam düşmanı politikaların sonucunu düşünmek bile istemiyoruz” dedi. 


Anahtar Kelimeler: BULUT: MİLYON İŞSİZ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

35.5° / 23.5°