CHP’NİN ADANA MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI TANIYALIM!
Manşet Haber 9.04.2023 13:27:53 0

CHP’NİN ADANA MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI TANIYALIM!

CHP’NİN ADANA MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI TANIYALIM!






Adana TBMM’ne son 2 dönemdir 15 milletvekili gönderiyor. 2018 seçimlerinde CHP’den 4 isim  Ayhan Barut, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin ve Burhanettin Bulut TBMM’nde Adana’yı temsil etti. 4 Milletvekilinden Müzeyyen Şevkin dışında 3’ü Adana’da CHP İl Başkanlığı yaptı.





CHP Adana Milletvekili aday listesini YSK’na teslim etti. Bu listeye göre, 27. dönem Milletvekilinden 4’ü de yeniden aday gösterildi. Ancak, 2018 seçimlerinde listebaşı olan Ziraat Mühendisi Ayhan Barut 28. dönem için 5. sıraya adayı olarak gösterildi.





CHP’de İl Başkanlığı yapan Orhan Sümer, 2015’de önseçime katılmak için İl Başkanlığından istifa ederek aday adayı oldu. 12. sırada yer alınca adaylıktan çekildi.  2018 yılında 27. dönem Milletvekilliği seçimlerinde 2. sıra adayı gösterildi ve seçildi. İl Başkanı olarak görev yapan adaylardan biri de Eczacı Burhanettin Bulut. Bulut CHP’den Çukurova Belediye Meclis üyeliği yaptı. Adana Eczacı Odası Başkanlığı görevinde bulundu ve 2018 yılında 4. sıradan aday gösterildi ve Milletvekili seçildi.





İŞTE CHP 28. DÖNEM MİLLETVEKİLİ ADAYLARI





ORHAN SÜMER: Orhan Sümer  1963 Adana doğumlu 27. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi CHP Adana milletvekili





1987 yılında CHP Yüreğir İlçe Yönetim Kuruluna seçilerek siyasete başladı. 1997 yılında Adana İl Yönetim Kurulu Üyeliği ardından CHP Adana İl Başkanı olarak seçildi. 2014 yılında yapılan önseçime milletvekili aday adaylığı için il başkanlığından istifa etti. Önseçimde 12. sırada yer alınca adaylıktan çekildi,  CHP’de uzun süre kurultay delegeliği yaptı. 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde CHP’den Liste başı adayı gösterildi.





MÜZEYYEN ŞEVKİN:  1961 Adana doğumlu 27. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde CHP Adana milletvekilliği yaptı.  1984 yılında Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Jeoloji Bölümü'nden mezun oldu. Master ve doktorasını yine aynı Üniversite’de tamamladı. 1986 yılında İller Bankası Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'nde çalışmaya başladı. 1987 yılında İller Bankası Adana Bölge Müdürlüğü'ne atandı.  İki dönem Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanlığı görevini  yaptı.





24.Dönem Adana Milletvekili Adayı, TMMOB Kadın Komisyonu üyesi olan Müzeyyen Şevkin, KESK üye ve delegesi oldu. 28. Dönem seçimlerinde 2. sıradan aday gösterildi.





BURHANETTİN BULUT: 1970 Bitlis doğumlu 27. Dönem TBMM’de CHP, Adana milletvekili olarak görev yaptı. 1992 yılında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. 1993 yılında Adana’da eczane açarak mesleğini sürdürdü. Çukurova Kent Konseyi Kurucu Yürütme Kurulu Üyeliği yanı sıra 1999 yılından bu yana CHP’nin il ve ilçe örgütlerinde aktif görev aldı.





30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Çukurova Belediye Meclis Üyesi oldu. Görevinden, CHP, Adana İl Başkanı olarak atanması üzerine ayrıldı. 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde 5. sıra milletvekili adayı oldu. 24 Haziran 2018 seçimlerinde CHP’den 4. sıra, Adana Milletvekili olarak TBMM’ye girdi.





SADULLAH KISACIK:  1977; Adana doğumlu. Çukurova Üniversitesi'nden Endüstri mühendisi olarak mezun oldu. Toplam Kalite Yönetimi, Yeniden Yapılanma, Kurumsallaşma, Stratejik Yönetim, Markalaşma, Değişim Mühendisliği alanlarında Yönetim Danışmanlığını yaptı.. 2002 yılında AK Parti'nin gençlik kollarına katıldı.   Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)  Haziran 2015 seçimlerinde Adana milletvekili olarak meclise girdi. Türkiye’de en kısa süre Milletvekili yapan kişilerden biridir. Ali Babacan’ın Ak Parti’den ayrılarak DEVA Partisi’ni kurmasıyla, bu partinin Adana kurucu il Başkanı oldu. Milletvekili adaylığı için İl Başkanlığından istifa etti.





AYHAN BARUT: 1964, Karataş, Adana, ziraat mühendisi ve TBMM 27. dönem CHP Adana milletvekili olarak görev yaptı.





Çukurova Üniversitesi  Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları bölümünden mezun oldu. Kendine ait zirai ilaç şirketi var. Adana Ticaret Odasında 13 sene meclis üyeliği yaptı. TMMOB Adana Şube Başkanlığı da yapan Barut partisinde de önemli görevlerde bulundu.





CHP Karataş İlçe Sekreterliği, CHP Çukurova İlçe Başkanlığı ve Adana İl Başkanlığı ile üç dönem kurultay delegeliği görevlerinde bulundu.  2018 seçimlerinde CHP’den Liste başı milletvekili adayı gösterildi.





OSMAN BERKE DUVAN: Osman Berke Duvan 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Adana Bölgesi,7'nci sıradan milletvekili adayı gösterildi, seçilemedi. .





1974 yılında Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde doğan Duvan, Hacattepe Üniversitesi İktisat Fakültesi doktora eğitimini tamamladı.





1) Orhan Sümer (27. Dönem Milletvekili)





2) Müzeyyen Şevkin- (27. Dönem Milletvekili)





3) Burhanettin Bulut. (27. Dönem Milletvekili)





4) Sadullah Kısacık-DEVA kontenjanı- 25. Dönem Ak Parti Milletvekili





5) Ayhan Barut-Yeniden-(27. Dönem Milletvekili)





6) Berke Duvan- Geçen dönem 7. sıra adayı idi.





7) Hüseyin Keser-





8) Erkan Karakaya-(Mimar)





9) Orhan Toklu





10) Kübra Özbiçer





11) Ahmet Korkmaz





12) Sercan Polat





13) Murat Öztanrıöver





14) Ebru Yılmaz





15) Elife Müftüoğlu- Emekli Öğretmen- KADER Adana eski Başkanı



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.4° / 21.6°