Tarih: 05.08.2018 12:25

CHP’NİN BU KURULTAY LİSTESİ YANLIŞ!

Facebook Twitter Linked-in

CHP’DE 1070 DELEGEDEN KAÇI İMZA VERDİ?


Cumhuriyet Halk Partisi’nde 81 il’de kurultay delegeleri il kongrelerinde seçildi.
Buna göre CHP’nin Kurultay delege sayısı 1070. Olağan yada olağanüstü kurultaylarda Milletvekilleri, Parti meclisi Üyeleri ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulunun üyeleri de doğal delege olarak oy kullanabiliyor.
CHP’de şimdi imza tartışması var. Neyi tartışıyorlar?
İmzalar yeterli mi, değil mi?
CHP’yi yönetenler Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu ayrı tutuyorum..
Örgütlerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı üstelik ilçe ve il başkanlığı gibi görevlere seçilerek gelen Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Genel Sekreter Akif Hamzacebi, Özgür Özel gibi isimlere bakınız. Ne diyorlar?
Bülent Tezcan’ın seçildiği Adydın’da kaç kurultay delegesi var, bunlardan kaçı olağanüstü kurultaya imza verdi?
Özgür Özel’in seçildiği Manisa’da, Tekin Bingöl’ün seçildi Ankara’da durum nedir?
CHP örgütlerinin seçtiği delegelerden kaçı olağanüstü kurultay istiyor? Örgütlerin sesine kulak vermek gerekiyor.
CHP’de gelinen son durum medyada tartışılmaya devam ediyor.
24 Haziran sonrasında başlayan olağanüstü kurultay tartışmalarında muhaliflerin topladıkları imzalar CHP Genel Merkezi'ne teslim edildi.
CHP Genel Merkezi ellerine ulaşan noter tasdikli imza sayısının 605 olduğunu söylüyor, muhalifler 622 imza teslim ettiklerinde ısrar ediyor.
Muhaliflerin imzaları teslim etmesinin ardından CHP Genel Merkezi'nde yapılan çalışmanın sonucunda imza veren delegelerin illere göre dağılımının listesi çıkarıldı. 81 ilin yer aldığı listede kurultay için imza toplayanların hangi şehirden ne kadar imza aldıkları görülüyor.
Bu liste bir kere yanlış…
Bu listeyi medyaya CHP Genel merkezi sızdırdıysa vahim ki ne vahim. O zaman CHP Genel merkezi örgütlerinden bi haber…
Neden mi?
CHP ADANA KURULTAY DELEGELERİ


Listenin ilk sırasında Adana var. Adana’nın il kongresinde seçilen kurultay delege sayısı 28. Bu listede 25 görünüyor. CHP il yöneticileri, il disiplin kurulu ile görüştüm, ölüm, istifa yada ihraç var mı diye, aldığım yanıt”Ne ölüm, ne ihraç ne de istifa var” oldu.
Adana’nın kurultay listesinde 24 Haziran’da milletvekili seçilen Ayhan Barut, Orhan Sümer ve atama ile İl Başkanı olan Eczacı Burhanettin Bulut var. Adana’nın 4 milletvekili var. Yani Adana’nın kurultay delege sayısı 28 artı 1. O artı da Milletvekili Müzeyyen Şevkin.
CHP’nin 81 il’deki olağanüstü kurultaya imza veren iller arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da memleketi Tunceli'nin aralarında olduğu, Şırnak, Amasya, Çankırı, Sinop bulunmuyor. Muharrem İnce'nin memleketi Yalova'nın da aralarında bulunduğu Sakarya, Manisa, Kilis, Aksaray, Bartın, Batman, Bilecik, Düzce ve Hakkari illeri tam sayıda imza verdi.
Ayrıca CHP 'de 144 milletvekilinden 10 milletvekili ve 60 kişilik Parti Meclisi'nden 12 üye olağanüstü kurultayın toplanması için imza verdi. 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu'ndan ise 4 üyenin olağanüstü kurultayın toplanmasını istediği ortaya çıktı.
CHP'nin 81 il kurultay delege listesi

İsmail BAŞKAN
ADANAULUS.COM




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —