Tarih: 09.04.2014 08:25

Çiçek Yasaklamasına Tepki

Facebook Twitter Linked-in

Adana Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Süleyman Oğuz, Sarıçam İlçe Belediye Başkanı Av.Bilal Uludağ’ın, kendisine kutlama yapmak isteyenlerin çiçek göndermek yerine bağışta bulunmasını istemesini tepkiyle karşıladı.

Başkan Süleyman Oğuz, Sarıçam’ın çiçeği burnundaki yeni Başkanı Av.Uludağ’ın eğitime destek amaçlı açıklamalarını saygıyla karşıladıklarını, ancak bu durumun kendisine sanki hiçbir şekilde çiçek gönderilmemesini istemesi anlamında değerlendirilmesi halinde Adana’da bu işten ekmek yiyen binlerce sektör emekçisinin zarar göreceğini belirterek, yanlış açıklamanın düzeltilmesini istedi. Oğuz, şöyle dedi:

“Sayın Uludağ, makama yeni oturmuş bir başkan olarak kendisi açısından olumlu, ancak esnafımız açısından sıkıntı doğuracak talihsiz bir açıklama yapmıştır. Sayın Uludağ,  bir avukat ve belediye başkanı olarak, eğitimi düşündüğü kadar esnafı da düşünmelidir. Bu manada, eğitimin yeri ayrı, bağışın yeri ayrı, çiçeğin yeri,  esnafın geçim derdi ayrıdır. Sayın Başkan, çiçek göndermeyin derken, farkında olmadan esnafımızı görmezden gelmiştir. Bu durumu düzeltmesini istiyoruz.  Eğitime desteği hep birlikte her platformda veririz.  Ama bağış için, çiçekçi esnafının  gözardı edilmesini kabul edemeyiz.  Bu çağrıyla, belki  de belediye başkanlarına kutlama yapmak isteyen binlerce insan,  çiçek göndermeyecek.  Esnafın hali nice olur diyen yok.  Gerçekte,  çiçek sevgidir, saygıdır, barıştır, güzelliktir, nezakettir, kibarlıktır, kültürdür. Çiçek, insanları onure etmek, sevgisini göstermek için gönderilir. Yani burada bağış ile sevgiyi karıştırmayalım. İsteyen bağış yapar, isteyen çiçek gönderir. Zaten bunun bilincinde olan vatandaşımız gereğini yapıyor. Eğitimi, çiçekçi esnafının üzerinden desteklemek doğru bir yaklaşım değildir.  Adana’da çiçek sektöründe enaz  10 bin insan ekmek yiyor. Bu tür açıklamaları mesleğimiz açısından olumsuz görüyor.  Sayın Başkanı, benzer açıklamalardan uzak durmaya davet ediyoruz”

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —