Cinayet Zanlısına 34 yıl hapis
Manşet Haber 2.04.2014 10:48:45 0

Cinayet Zanlısına 34 yıl hapis

Cinayet Zanlısına 34 yıl hapis

Adana 'da kız kaçırma yüzünden çıkan kavgayı ayırmaya çalışan 44 yaşındaki İsmail Gezici'yi bıçaklayarak öldüren 2'si polis 12 kişiyi de yaraladığı iddia edilen 48 yaşındaki Erol Gezerli 34 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum edildi. 

Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde 5 Mayıs 2011'de 19 yaşındaki Aynur Avcılar, birlikte nikahsız yaşadığı Gökhan Gezerli'yi terk edip, 19 yaşındaki Tanju Uzan'a kaçtı.
Avcılar'ın kaçması üzerine, Cono Aşireti'ne mensup Gezerli Ailesi ile Tecirli Aşireti'ne mensup Avcılar ailesi arasında kavga çıktı. Silah, bıçak ve sopaların kullanıldığı, 1 evin kundaklandığı olayda kavgayı ayırmaya çalışan İsmail Gezici öldürüldü, 2'si polis 12 kişi de yaralandı.
Olayla ilgili olarak yakalanıp tutuklanan Erol Gezerli ve tutuksuz 7 kişi yaklaşık 3 yıl sonra Adana 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.
SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİLER
Tanju Uzan'ın olay günü kendisine saldırdığını iddia eden Gezerli, son savunmasında, 'Geriye döndüm ve elini tutup tekrar vurmasına engel olmaya çalıştım. Bu arada çocukluk arkadaşım olan ve olayda ölen İsmail'e 'Sen Erol'a arka mı çıkıyorsun' diye kızdılar. Hakaret ettiler. Bu esnada 10-15 kişi ellerinde sopa ve demir çubuklarla gelip kafama vurdular. Bu nedenle Tanju ile birlikte yere düştük. Benim öldüğümü zannedip olay yerinde bırakıp kaçtılar. Öldürme suçunu kabul etmiyorum' dedi. Sanıklardan Uzun ise Gezerli'nin bıçakla üzerlerine saldırdığını iddia etti. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.
34 YIL HAPİS VERİLDİ
Mahkeme heyeti, Gezerli'yi ‘Öldürme ve yaralama' suçlarından 34 yıl 2 ay hapisle cezalandırdı. Tutuksuz Uzan ise ‘2 kişiyi yaralama' suçundan 1 yıl 9 ay hapse mahkum edilip, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlaştırıldı. 6 sanık ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.4° / 23.1°