Cinsellikte Mutluluk İletişimle Başlar!
Manşet Haber 4.09.2014 22:43:15 0

Cinsellikte Mutluluk İletişimle Başlar!

Cinsellikte Mutluluk İletişimle Başlar!

Her yıl 4 Eylül Dünya Cinsel Sağlık Günü olarak kutlanıyor. Cinsel yaşamın hayatın vazgeçilmez alanlarından biri olduğunu belirten uzman psikolog Çiğdem Demirsoy, tatmin edici bir cinsel yaşamın açık bir iletişimle mümkün olduğunu belirtiyor.

Dünya Cinsel Sağlık Birliği tarafından belirlenen 4 Eylül Dünya Cinsel Sağlık Günü’nde bu yıl herkes için cinsel hakların geliştirilmesi ve desteklenmesi gerektiği vurgulanacak. Cinselliğin ülkemizde büyük tabulardan biri olduğunu ifade eden Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi’nden Uzman Psikolog Çiğdem Demirsoy, cinsellik konusunda doğru bilgilenmenin ve farkındalığın önemini vurguluyor.

Cinsel yaşam bağlılığı güçlendirir…

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi’nden Uzman Psikolog Çiğdem Demirsoy, ‘Cinsellik haz veren yanıyla hem bir doyum ve rahatlama aracıdır, hem de eşlerin/çiftlerin sevgi, yakınlık, bağlılık gibi duyguları yaşamalarına fırsat sağlar. Eşler arasında tatmin edici bir cinsel yaşam açık bir iletişim ile sağlanabilir. Karşılaşılan sorunları bekletmeden konuşmak ve zamanında çözmek, sorunların yaşanmaması için de istek ve beklentilerini, hoşlandığı ve hoşlanmadığı şeyleri açık bir şekilde karşı tarafa iletebilmek önemlidir.’ diyor.

İletişimle aşılamıyorsa profesyonel destek şart!

Uzman Psikolog Çiğdem Demirsoy, birlikteliklerinde sorun yaşayan çiftlerin en kısa zamanda beklemeden uzmana başvurmaları gerektiğini öneriyor. Demirsoy; “Aslında bilgilenmek için çağımızda kaynak çoğaldı; kitaplar, internet... Ama bu kadar çeşitlilik içinde bilgi kirliliği de çok olabiliyor. Bunlarla oyalanırken zaman geçtikçe sorunlar daha da karmaşık hale gelebiliyor. Gerek cinsellik gerekse ilişkinin diğer yönlerinde bir sorunun varlığını fark ettiklerinde, eğer aralarındaki iletişimle bunu aşamıyorlarsa, bir an önce profesyonel bir destek almak çözümü çok daha kolaylaştıracaktır”

Cinsellik tabusu yıkılabilir mi?

Cinselliğin ülkemizde büyük tabulardan biri olduğunu hatırlatan Demirsoy, “Bilgilenmek ve farkındalık geliştirmek önemli. İnsanın kendini başkasına açabilmesi için önce kendine karşı açık olması gerekir. Cinsellikle ilgili kaygıları ve beklentileri neler, kişinin zihninde ne gibi yargılar var ve bunlar doğru mu yoksa mitlerle, hurafelerle çarpıtılmış mı? Kişinin bunların farkında olması, bunlarla ilgili bilinçlenmesi gerekir. Evlendiğinde sorunla karşılaşmamak için evlilik öncesi kendini hazırlamakta ve hatta evlilik öncesi danışmanlığı almakta fayda var” diye konuştu.

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

36.4° / 23.6°