Tarih: 01.10.2024 23:24

CIVAOĞLU VEFAT ETTİ

Facebook Twitter Linked-in

 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi, Milliyet Gazetesi başyazarı Güneri Cıvaoğlu 1 Ekim 2024 Salı günü vefat etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Güneri Cıvaoğlu’nun vefatıyla ilgili bir mesaj yayınladı.

Mesajda “Üyemiz Güneri Cıvaoğlu’nun vefatından büyük üzüntü duyduk. Gazeteci ve yazar olarak başarıyla yıllardır hizmet veren meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı ve sabır diliyoruz” denildi. 

Güneri Cıvaoğlu’nun cenazesi 3 Ekim 2024 Perşembe günü saat 11.00’de Milliyet Gazetesi’nin Bağcılar’daki binasının önüne getirilerek tören düzenlenecek. Törenin ardından öğle namazından sonra Teşvikiye Camisi’nden alınarak Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

GÜNERİ CIVAOĞLU KİMDİR? 

1939 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Gazeteciliğe Akis muhabir olarak başladı. Yeni İstanbul Gazetesi Ankara bürosunda Başbakanlık ve parlamento muhabirliği yaptı. 1969 yılında aynı gazetenin yazı işleri müdürü oldu. 1969-1971 yılları arasında TRT ve Adalet Gazetesi’nin Avrupa Konseyi muhabirliğini yaptı. Daha sonra Tercüman Gazetesi’ne geçti. Gazetenin ekonomi editörü, köşe yazarı, genel koordinatörü ve genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Tercüman Gazetesi’nden ayrıldıktan sonra Güneş Gazetesi’nin kuruluşunda ortak, genel yayın yönetmeni ve başyazarı olarak yer aldı. 1986’da Sabah Gazetesi’ne geçti. 1996’da Milliyet Gazetesi’nde başyazar olarak göreve başladı. ATV’nin Ana Haber sunuculuğunu üstlendi. “Kırmızı Dosya” programını yaptı. Kanal D’de Ana Haber’den sonra “Günün Yorumu” ile “Durum” programını da yapıyordu. Kanal D’de “Şeffaf Oda” TV programını hazırladı ve sundu. Milliyet Gazetesi’nin başyazarıydı. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gazetecilik dersi verdi. Sürekli Basın Kartı taşıyordu.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —