ÇOCUK İYİLİK MERKEZİ ‘UMUT’ OLUYOR
SAĞLIK 9.06.2024 22:04:00 0

ÇOCUK İYİLİK MERKEZİ ‘UMUT’ OLUYOR

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Çocuk İyilik Merkezi’nde tedavileri süren çocukları ziyaret etti, çocuklarla satranç oynayıp, resim çizdi.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Çocuk İyilik Merkezi’nde tedavileri süren çocukları ziyaret etti, çocuklarla satranç oynayıp, resim çizdi. 

Ulusal ve uluslararası bağışçıların desteğiyle Çukurova Üniversitesinde kurulan ‘Çocuk İyilik Merkezi (ÇOİM)’, Kahramanmaraş merkezli depremlerde göçük altında kaldığı için ya da tedavi sürecinde tedavinin bir parçası olarak uzuv/uzuvlarını kaybeden çocuklarımıza Ülkemizin neresinde olurlarsa olsunlar hizmet vermeye devam ediyor.

Tedavisi süren çocukları çeşitli zamanlarla merkezde ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Tuncel, bugün de Adana merkezin yanı sıra Adıyaman’dan da gelen çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi. 

Çocukların tedavisini sürdüren Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Sibel Başaran, Dr. Öğr. Üyesi Aylin Sarıyıldız, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Özge Metin, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’ndan Öğr. Gör. Dr. Buğra Kundakçı ile süreci değerlendiren Prof. Dr. Tuncel, çocuklarla ve aileleri ile sohbet edip çocuklarla birlikte resim çizdi.

 “Tüm Kahramanlarımıza Minnettarız”

Merkez bahçesine kurulan çocuk oyun alanını da inceleyen Prof. Dr. Tuncel, birlikte çalışmanın gelecekte daha güvenli ve dayanıklı toplumlar inşa etmek için önemli olduğunu belirterek, Mercedes-Benz Türk tarafından Çukurova Üniversitesi Çocuk İyilik Merkezi için iki araç bağışlandığını ve bu araçların çocuklara hizmet vermeye başladığını açıkladı.

“Çocuklarımızın geleceğe umutla bakmalarını sağlamak hepimizin görevi” diyen Prof. Dr. Tuncel, “Çocuk İyilik Merkezi’mizle sevgili çocuklarımızın geleceğe umutla bakmalarına yardımcı olmaya devam edeceğiz. Bu evlatlarımızın ihtiyaç duydukları bütün rehabilitasyonlarını yapabilmek, topluma ruhen ve bedenen sağlıklı, bağımsız, üretken bireyler olarak katılabilmelerini sağlamak amacıyla depremin hemen ardından çıktığımız bu yolda bize destek olan tüm hayırseverlere çocuklarımız adına minnettarız” dedi.


Anahtar Kelimeler: ÇOCUK İYİLİK MERKEZİ ‘’ OLUYOR

YAZARLAR

37.2° / 23.9°