ÇÜ ’DEN 54 ECZACI MEZUN OLDU
Manşet Haber 21.06.2023 09:39:24 0

ÇÜ ’DEN 54 ECZACI MEZUN OLDU

ÇÜ ’DEN 54 ECZACI MEZUN OLDU






Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında 54 Eczacı mezun oldu.





Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eda Kumcu, fakültenin bu dönem  üçüncü mezunlarını verdiğini belirterek, şöyle konuştu:





“Eczacılık mesleği, insan varoldukça varolacaktır. “Her şeyin Başı Sağlık” sözünün anlamı size mesleğinizin önemini, kendinize ve topluma karşı sorumluluğunuzun büyüklüğünü hissettirmesi açısından son derece önemlidir. Bu sorumluluk dahilinde kendinize ve mesleğinize olan saygıyı her zaman koruyun. Gerek eczanenizde, gerek endüstride, gerek akademik ortamda çalışma hayatınıza devam ederken, insana saygıdan, bilimin ışığından vazgeçmeyin. Bilimin ışığı size her zaman doğru yolu gösterecektir. Bilin ki insanlığınız, iradeniz, kendinize olan inancınız, bilginiz, öğrenmeye olan merakınız, çalışkanlığınız ve karşınıza çıkan fırsatları değerlendirebilmeniz, ileriki hayatınızı belirleyen en önemli faktörler olacaktır. Sizler, çağdaş, geleneklerine bağlı ve aynı zamanda yüzü geleceğe dönük, yolu Cumhuriyetimiz’in Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu olan Çukurova Üniversitesi’nde eğitim aldınız. Sizin de yolunuz Atatürk’ün çizdiği aydınlık yol, bilimin ışığı yolunuzu aydınlatan ışığınız olsun. Sizleri geleceğe uğurlasak da şuna emin olabilirsiniz ki üniversiteniz ve fakülteniz sizin daima eviniz olarak kalacaktır. Genç meslektaşlarım, yolunuz aydınlık, bahtınız açık olsun.”





YALBUZDAĞ, “MAJİSTRAL İLACA SAHİP ÇIKIN”





Eczacıların tedavinin ana unsurlarından  ilacın uzmanı olduğunu ifade eden Adana Eczacı Odası Başkanı Ö. Mürsel Yalbuzdağ, konuşmasında şöyle dedi:





“İlacın üretiminden tüketimine, hastaya verdikten sonra yan etkilerini izlemeye yine sonrasında ilacın imhasına kadar sorumluluğumuz vardır. Kutsal bir mesleği icra ediyoruz, mesleğinizi titizlikle ve dikkatle yapın. Sizler mesleğinizin, sanatınızın ustasısınız. Majistral ilaca sahip çıkın, ustalığınızı gösterin. Etik ve deontolojiye her zaman sahip çıkın. Ulu önder Atatürk’ün “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü unutmadan hangi görevde olursanız olun, en iyi şekilde yapmaya çalışın. Eczacılar, görünmez, pelerinsiz, bazen de unutulan kahramanlardır. Sağlık sisteminde sorun olduğunda, çözüm gerektiğinde sorumluluk alan fedakarlık yapanlardır. “



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

34° / 20.4°