Ç.Ü BALCALI HASTANESİNE AKREDİTE BELGESİ
SAĞLIK 16.06.2024 23:44:00 0

Ç.Ü BALCALI HASTANESİNE AKREDİTE BELGESİ

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Merkez Laboratuvarı, Türkiye'nin ilk uluslararası kalite belgesine sahip devlet üniversite hastanesi. yeniden akredite oldu.

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Merkez Laboratuvarı, Türkiye'nin ilk uluslararası kalite belgesine sahip devlet üniversite hastanesi. Laboratuvar, dünyaca bilinen, çok önemli ve prestijli bir akreditasyon kuruluşu olan Joint Commission International (JCI) tarafından yapılan 6. akreditasyon denetimini başarıyla tamamlayarak yeniden akredite oldu. 

Balcalı Hastanesi Merkez Laboratuvarı’nın JCI tarafından 6. kez başarıyla akredite edilmesi sebebiyle Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, başarılarını kutlamak üzere, Merkez Laboratuvarı Sorumlusu Prof. Dr. Tamer Cevat İnal, Merkez Laboratuvarı Kalite Direktörü Prof. Dr. Özlem Öztürk, İmmünoloji Seroloji Birim Sorumlusu Prof. Dr. Salih Çetiner, Mikrobiyoloji Birim Sorumlusu Doç. Dr. Filiz Kibar, Mikrobiyoloji Birim Uzmanı Doç. Dr. Hale Gümüş, Biyokimya Birim Sorumlusu Dr. Öğ. Üyesi Gülçin Dağlıoğlu, Doku Tiplendirme Laboratuvar Yardımcısı Öğr. Grv. Suzan Dinkçi, Kalite Yönetim Biriminden Işıl Erganiş, Selver Çevirgen, Ümmü Dinç, Elif Serdaroğlu, Filiz Ballıoğul ve Aslı Çandıroğlu ile bir araya geldi. 

Tuncel, hiçbir başarının tesadüf olmadığını vurgulayarak, "Sürekli iyileşme ve gelişme bilinciyle yürüttüğümüz çalışmalar Üniversitemizi ulusal ve uluslararası düzeyde daha üst seviyelere taşıyacaktır" dedi.

Balcalı Hastanesi Merkez Laboratuvarı Sorumlusu Prof. Dr. Tamer Cevat İnal da, "Laboratuvarımız, 2006 yılında JCI tarafından akredite edilerek Türkiye'nin ilk kalite belgesine sahip devlet üniversite hastanesi klinik laboratuvarı olmuştur. Halen Türkiye'de JCI akreditasyonuna sahip tek laboratuvardır." şeklinde konuşarak laboratuvarlarının sağlıkta kalite alanında öncü olduğunu belirtti.

Bu yıl ilk defa tüm bölgede organ ve doku nakillerine hizmet veren "Doku Tipleme Laboratuvarı"nın tüm testleri ile akreditasyon kapsamına alındığını ve laboratuvarlarında bulunan 3 uygulamanın sağlıkta kalitede "iyi uygulama örneği" olarak dünyadaki sağlık kuruluşlarına duyurulmak üzere Joint Commission'a bildirildiğini de ifade eden Prof. Dr. İnal, "30 yıllık JCI denetçisi tecrübesine sahip değerli denetçimizin çıkış raporumuzu sunarken, raporumuzun 'bugüne kadar yazdığı en iyi raporlardan biri' olduğunu bildirmesi bizi son derece mutlu etti ve gururlandırdı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.


Anahtar Kelimeler: . BALCALI HASTANESİNE AKREDİTE BELGESİ

YAZARLAR

37.2° / 23.9°