ÇUGİAD Başkanı Sakarya'ya Eleştiri Var!

12.11.2014 08:16:52

ÇUGİAD Başkanı Sakarya'ya Eleştiri Var!

ÇUGİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya'ya bir eleştiri Çukurova Metropol Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özcan Aladağ'dan geldi. Aladağ bugünkü köşe yazısında  Sakarya'yı neden eleştirdiğini şu ifadelerle dile getirdi:

'ukurova Genç İşadamları Derneği’nin (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, geçtiğimiz hafta Akdeniz Televizyonu’na çıkıp Adana’da başarılı olanların paçalarından çekilerek yükselişin önlendiğini öne sürdü. Sakarya, Adana için iyi işler yapanlarla yapmayanların ayırt edilmesi gerektiğini vurgulayıp, “Bu derneklerin kentin yöneticileri tarafından kendi kurumları gibi çalıştırılmaları gerekir. Biz buna hazırız, Adana için her şeyi yaparız” dedi.

Sakarya’nın bu açıklamaları servis edildi. Tüm yerel gazeteler ve yaygın gazetelerin bölge sayfaları önemli buldukları bu haberi kullanıp sayfalarında yer verdiler.

Sakarya, yerel yani sadece Adana’da etkin olan, Adanalının üye olduğu bir derneğin başkanı. Bütün yaşamı boyunca belki elde edemeyeceği kadar geniş basında yer alma imkanını bu başkanlığı sayesinde gördü, yaşadı.

Bugün sizlere ÇUGİAD Başkanlığı’nın bana göre hiç de doğru olmayan bir anlayışından söz edip Sayın Başkana buradan bir soru yönelteceğim.

Sayın Sakarya’nın başkanı olduğu ÇUGİAD, dün Hürriyet Gazetesi’nin Çukurova ilavesine bir ilan verdi. Bu ilanda ‘hayalimdeki Adana’ proje yarışmasında dereceye giren projeler ilan haline getirilip yayınlatıldı.

Yerel basına her zaman ihtiyaç duyan, olay yaratacak olan açıklamalarını yerel basın sayesinde Adana’ya ve tüm Türkiye’ye duyuran Ömer Faruk Sakarya’nın ve başkanı olduğu derneğin ilan konusunda yerel basını yok saymasını doğru bulmuyorum.

Sayın Sakarya’nın açıklamalarının arasında bir ifade var ki bu bende önemli izler bıraktı.

Neydi bu sözler?

Aynen kendi ifadesiyle yayınlamak istiyorum.

‘Kimse kimsenin sırtını sıvazlamıyor. Yüzünüze ‘aferin’ diyorlar, arkanızdan eleştiriyorlar. Başarılı olanı başarısız kılmak için bir takım şeyler yapıyorlar. Bu kentin iyi iş yapanları ayrı şekilde konumlandırması, gerçekten samimi şekilde sırtını sıvazlaması gerekir.”

Bu sözlerin altına ben de imzamı atarım.

Benim buradaki eleştirim de tam bu sözlerin içerisinde gizli.

Sayın Sakarya diyor ya, ‘Yüzünüze ‘aferin’ diyorlar, arkanızdan eleştiriyorlar’. İşte bu cümleleri Sayın Sakarya’nın kendisi de yapıyor!

Hemen ispatını yapabilirim.

Sayın Sakarya, neden bu ilanlarınızı yaygın basına veriyorsunuz da yerel basına vermiyorsunuz?

Size şimdi sorsak, yerel basın için arkamızdan veya yüzümüze o kadar çok eleştiride bulunacaksınız ki!

‘İlanı vermeme gerekçenizi kendi sözlerinizde gizli olan kelimelerle süsleyerek izah edeceksiniz. Sizin ilan vermediğiniz bu yerel gazetelere ne kadar işiniz düşmüş? Yaptığınız açıklamaların kaç tanesi yerel gazetelerde yayınlanmış? Bunun bir araştırmasını yaparsanız sanırım ne demek istediğimi anlarsınız.

İlanlarınızı yaygın gazetelere, bültenlerinizi ve haber açıklamalarınızı yerel gazetelere!

İşte Adana’daki işlevi büyük olan Sayın Sakarya’nın da ifade ettiği gibi 5 büyük STK’nın Adana yerel basınına bakış açısı!

Fazla söze gerek yok sanırım…



1

3.GEMLİK FİLM FESTİVALİ'NDE ONUR VE EMEK ÖDÜLLERİ BELİRLENDİ

2

AOSB'DE YEŞİL DÖNÜŞÜM YOLCULUĞU

3

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NI 29 ÖZEL FİLM İLE KUTLUYOR

4

KOLAY BULAŞIYOR, AĞIR SEYREDİYOR

5

CHP’DEN ADANA'DA KADIN HAKLARI SEMİNERİ