ÇUKUROVA BELEDİYESİ
Manşet Haber 29.01.2018 16:11:31 0

ÇUKUROVA BELEDİYESİ'NDEN ATATÜRK ÖĞRENCİ YURDU

ÇUKUROVA BELEDİYESİ'NDEN ATATÜRK ÖĞRENCİ YURDU

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Başkan Soner Çetin, 400 kapasiteli ‘Atatürk Öğrenci Yurdu’ yaptıracaklarını, 200 kız, 200 erkek öğrenciyi barındıracak yurdun temelini çok yakın zamanda atarını açıkladı. Çetin, “Gençliğe ve geleceğe bir sözümüz vardı; şimdi o sözü tutuyor olmanın sevinci içindeyiz. Öğrenciler sadece barınmayacak, çağdaş ve sosyal bir ortamı da paylaşacaklar. Çok önem verdiğimiz bir projeyi hayata geçiriyor olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum” dedi.
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Huzurevleri Mahallesi’nde yapımına başlanacak yurt taban oturum alanının 1250 metrekare toplam inşaat alanının ise 12 bin 500 metrekare olacağını belirterek, “ 3 kişilik odalarda dolabı, banyosu, ücretsiz interneti ve diğer donanımlarıyla öğrencilere hizmet verecek öğrenci yurdunda 2 yemekhane, revir odaları, çalışma odaları, televizyon odası, aile görüşme odası, nöbetçi öğretmen odası ve yönetici odaları olacak.” şeklinde konuştu.
“GENÇLİĞE SÖZÜMÜZÜ TUTUYORUZ”
400 kişilik yurdun modern şekilde hazırlanarak öğrencilerin hizmetine sunacaklarını kaydeden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, yazılı açıklamasında şöyle dedi:
“Öğrenci kardeşlerimiz bizlerin emanetidir. Onların şehrimize geldiklerinde herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için gerekli olan tüm çalışmaları yapıyoruz. Öğrenci kardeşlerimize barınma sorununu gidermek için verdiğimiz yurt sözümüzü de yerine getiriyoruz. Öğrencilerimizin bazıları yerleri olmadığı için çoğu eğitimden mahrum kalıyor. Bazıları da tanıdık veya akrabalarının yanında barınmak zorunda kalıyorlar. Öğrencilerimiz sorunlar yaşıyor, maliyet konusunda sıkıntıları oluyor. Bu sıkıntılar velilerimizi de yoruyor. Ama Atatürk Öğrenci Yurdu’nun faaliyete girmesiyle öğrencilerimizin sorunları çözüme kavuşmuş olacak. Öğrenci yurdumuz Adana’mıza kazandırdığımız çok güzel bir hizmet olacak. Görev süremiz bitmeden açılışını yapacağımız yurdumuz ilçemize şimdiden hayırlı uğurlu olsun”

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°