ÇUKUROVA KİTAP FUARI 27 ŞUBAT’A KADAR AÇIK
Manşet Haber 20.02.2022 02:28:31 0

ÇUKUROVA KİTAP FUARI 27 ŞUBAT’A KADAR AÇIK

ÇUKUROVA KİTAP FUARI 27 ŞUBAT’A KADAR AÇIK






İki yıl aradan sonra TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Fuarcılık Anonim Şirketi (ÇUFAŞ) desteğiyle düzenlenen 14. Çukurova Kitap Fuarı açıldı.





TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 14.sü düzenlenen fuarın açılış töreninde TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Türkiye Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kocatürk ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar konuştu. Adana Valisi Süleyman Elban; pandeminin zor koşullarına rağmen Adana’da kitap fuarından önce de bazı fuarları gerçekleştirdiklerini, her fuarın belli bir katılımcı kitlesi olduğunu ve her fuarın farklı kesimlere hitap ettiğini kaydederek “Kitap fuarının hitap ettiği kesim çok geniş. Kitap fuarı; yaşlısı, genci, çocuğu fark etmeden 7’den 70’e herkese hitap eden, herkesin katıldığı bir fuar. Bu sebeple de önceki yıllarda hep katılım rekorunun kırıldığı bir fuar. Bu yıl da yine fuarımızın gerek katılımcılar gerekse yayınevleri açısından yeni rekorlara imza atacağını düşünüyorum. Özellikle Büyükşehir Belediyemiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve odalarımızın katkılarıyla vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin fuarımıza ulaşımı ve katılımı kolayca sağlanacak. Fuarımızda tüm kitapseverlerimize imza günlerinde, söyleşilerde, çeşitli etkinliklerde şair ve yazarlarımızla buluşacakları, çeşit çeşit kitaplara kolaylıkla ulaşacakları bir ortam sağlanıyor.” dedi. Hava şartlarının da Adana’da Türkiye’nin birçok yerine göre daha uygun olduğunu sözlerine ekleyen Vali Elban, “İlimiz, güzel bir fuar için gereken her türlü imkana sahip. Fuarımızın ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.





Çukurova 14. Kitap Fuarı’nın resmi açılış töreninde fuara coşkuyla hazırlandıklarını ifade eden Tüyap Adana Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Fuarımızı on dördüncü kez kitapseverlerin beğenisine sunuyoruz. Hem okurlarımızla hem de yazarlarımızla yeniden buluştuğumuz için mutluyuz. Bugün kapılarını açtığımız Çukurova Kitap Fuarı birçok kültür etkinliği ve imza günüyle birlikte bölgenin kültürel gelişimi için önemli bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda iki yıllık bir aradan sonra Tüyap kitap fuarlarının bu yılki başlangıcı olan fuarımız için tüm hazırlıklarımızı coşku ile yaptık. Kitap fuarlarımızı özleyen ziyaretçilerimizin beklentilerini üst düzeyde karşılayacağımıza inanıyorum. Tüyap Fuarcılık Grubu olarak kitap fuarlarımızda iş birliği yaptığımız Türkiye Yayıncılar Birliği’ne ve Adana’daki tüm fuarlarımızda desteklerini esirgemeyen Adana Valiliğimize, Adana Büyükşehir Belediyemize ve ÇUFAŞ’a çok teşekkür ediyorum” dedi.









Sanata saygı duruşu





Okurlar, ilgiyle takip ettikleri yazarlarla buluşmak için gün sayıyordu. Çukurova 14. Kitap Fuarı’nda kitapseverler, kitap fuarlarının simgesi haline gelen söyleşi, panel gibi kültür etkinlikleri ve sabırsızlıkla bekledikleri imza günlerinde yazar ve çizerlerle buluşacak. Şükrü Erbaş’tan Zafer Algöz’e, Varol Yaşaroğlu’ndan Ataol Behramoğlu’na kadar birçok usta isim fuarda sevenleriyle beraber olacak. Söyleşiler ve şiir dinletileriyle beraber ziyaretçiler unutulmaz bir fuar deneyimi yaşayacak. Aynı zamanda yakın zamanda yitirdiğimiz yazar Salih Bolat ve oyuncu Fatma Girik için düzenlenecek etkinliklerle usta sanatçılar için son görev yerine getirilecek. 





 Yüzlerce yayınevi, binlerce ziyaretçi





Çukurova 14. Kitap Fuarı’nda 300’e yakın yayınevi binlerce ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor. Ayrıca 55 kültür etkinliği ve 250’nin üzerinde imza günü ile bu yıl da Çukurova Kitap Fuarı, bölgenin en büyük kitap fuarı olmasından aldığı güçle unutulmaz buluşmalara imza atacak. Fuar, sadece Adana’dan değil, Çukurova bölgesinden de önemli ziyaretçiler ağırlayacak.





9 gün boyunca fuar heyecanı yaşanacak





Ziyaretçiler ve katılımcılar dokuz gün boyunca fuar heyecanını yaşayacak. Çukurova 14. Kitap Fuarı 19-26 Şubat 2022 tarihlerinde 10.00 – 20.00 saatlerinde, son gün olan 27 Şubat 2022 tarihinde ise 10.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuarda kitaplar, süreli yayınlar, gazete ve dergi yayıncılığında faaliyet gösteren katılımcılar, medya kuruluşları ve yayın faaliyetinde bulunan önemli sivil toplum kuruluşları ürünlerini sergileyerek, ziyaretçilerle bir araya gelecekler. 



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

36.4° / 23.6°