Tarih: 12.01.2015 12:23

Çukurova Kitap Fuarı 8. Kez Kapılarını Açıyor

Facebook Twitter Linked-in

tuyap_kjitap_2015TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 13 Ocak’ta açılacak fuar 18 Ocak mesai bitimine kadar ziyaret edilebilecek.

Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Eersözlü, Seyhan Oteli’nde düzenlediği basın toplantısında,  TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle, Çufaş Çukurova Fuarcılık A.Ş., Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi desteği ile düzenlenen Çukurova 8. Kitap Fuarı, 13-18 Ocak 2015 tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açmaya hazırlandığını söyledi. Ersözlü, “Bu yıl 250 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleştirilecek olan Çukurova Kitap Fuarı’nda panel, söyleşi ve çocuk etkinlikleri gibi 60 kültür etkinliği düzenlenecektir. 6 gün süresince imza günleri ve etkinliklerde yüzlerce yazar, okurlarıyla buluşma fırsatı yakalayacak.” dedi.

TÜYAP Kültür ve Sanat Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, fuar süresince 60 panel, sergi, şiir dinletisi gibi etkinlik gerçekleştirileceğini,
Çukurova 8. Kitap Fuarına, aralarında Atillâ Dorsay, Gülten Dayıoğlu, Nuri Pakdil, Behiç Ak, İpek Ongun, Can Dündar, Yekta Kopan, Doğan Cüceloğlu, Ataol Behramoğlu, Mavisel Yener, Enver Aysever, İhsan Eliaçık, Ali Kırca, Canan Tan, Hakan Günday, Aytül Akal, Rasim Özdenören, Hikmet Anıl Öztekin, Aslı Tohumcu ve Penguen Çizerleri’nin de bulunduğu pek çok değerli yazarı, şairi ve çizeri konuk edeceğini kaydetti.
“Atillâ Dorsay” Sergisi
Kültür ve Sanat Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, TÜYAP tarafından düzenlenen, tasarımını Sadık Karamustafa’nın gerçekleştirdiği “Renkli Sinemaskop Bir Hayat: Atillâ Dorsay” sergisi, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde fuar ziyaretçileriyle buluşacağını, sergide, 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı Atillâ Dorsay‘ın yaşamı, sinema yolculuğu, çalışmaları ve eserlerinden tadımlık bir seçkinin okurlarıyla buluşacağını ifade etti. Kavukçuoğlu, fuarların kültür ve edebiyat dünyasıyla buluşması olarak nitelendirdi,  geçen yıl  211 bin olan Çukurova Kitap Fuarındaki ziyaretçi sayısını bu yıl 250 bin üzeri olarak hedeflediklerini kaydetti. 2014 yılında Türkiye genelindeki kitap fuarlarındaki ziyaretçi sayısının 951 bin 950 olduğunu belirten Kavukçuoğlu, “Öğretmenlerimize çok önemli görevler düşüyor.  Öğrencilerimizi kütüphaneye, kitap okumaya teşvik etmeli. Öğrenciler geleceğin kitapseverleri. “ dedi.

Kavukçuoğlu, Türkiye’nin Avrupa’da kitap yayımında 2. yada 3. olduğuna dikkat çekerek, “7 yaş üzeri nüfus dikkate alındığında Türkiye’de kişi başı 7.1 oranında kitap okuyor. Bu kötü bir oran değil.  Her yıl yayınlanan kitap çeşitliliğinde artış var. Bu da sevindiri.  Her yıl 44 bin ayrı kitap basılıyor.  Geleceğe umutla bakmamız için nedenler var. Türkiye’de bin 732 yayınevi var. 150 dağıtım şirketi bulunuyor. 6 bin kitap satışının yapıldığı yer var. 2013 yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre 330 milyon 17 bin bandrollü kitap basımı gerçekleştirildi. Okullarda ücretsiz dağıtılan 266 milyon 241 bin kitap var.”

Fuar Ziyaret Saatleri
Girişin ücretsiz olduğu Çukurova 8. Kitap Fuarı, 13-17 Ocak tarihleri arasında 10.00-20.30, 18 Ocak Pazar günü ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Seyhan Oteli’ndeki basın toplantısına, Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Eersözlü, Kültür ve Sanat Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu,

Türkiye Yayıncılar Birliği 2. Başkanı Fahri Aral,

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Çukurova Fuarcılık A.Ş. Dış İlişkiler ve Halkla İlişkiler Müdürü Ebru Çolak Şen, Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş. Bölge Müdürü Artuk Bağatur katıldı.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —