Tarih: 31.08.2018 13:29

“ÇUKUROVA TOPRAĞI TARIMIN LABORATUARI”

Facebook Twitter Linked-in

Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, bereketli topraklarıyla Çukurova’nın tarımın laboratuarı olduğunu belirterek, “Çukurova’da üretilen bütün ürünler Türkiye’ye örnek olmaktadır.” dedi.
Ağustos ayının Türkiye tarihinin önemli aylarından olduğunu ifade eden ATB Meclis Başkanı Osman Bağış, açtığı meclis oturumda şunları söyledi;
Çukurova toprakları bütün ürünleri yetiştirecek nitelikte olduğundan tarımın laboratuarı konumunda olduğunu ifade eden Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, şöyle konuştu:
“Çünkü Çukurova’da üretilen bütün ürünler Türkiye’ye örnek olmaktadır. Lisaslı depoların önemini buğday ve mısır da yaşadık. Piyasaların dengelenmesi, fiyatların üretici lehine korunması ve fiyat istikrarı açısından şuan işlevini tam olarak yapıyor. Lisanslı depoya girip, ELÜS (Elektronik Ürün Senedi) oluşan ürünlerin piyasaya arzı yapıldığı zaman hem piyasalardaki dalgalanmalar hem dünya ve Türkiye’deki ekonomi sıkıntısı tarım ürünlerine olan ilgiyi arttırdı. İthal edilen ürünler de içeriye yönelme var. Bu da ülkemize ciddi bir avantaj sağlayacaktır. Çukurova toprakları bütün ürünleri yetiştirecek niteliktedir. Bu avantajları kullanacak tarzda hükümetimiz uyguladığı politikalarla inşallah uzun vadede de üreticinin, ticaret erbabının yanında olabilecek kararlar aldığı takdirde sıkıntılı dönemden avantajla çıkarız.”
“Yaşanan kaos ortamını birliktelikle ortadan kaldırırız” diyen Bilgiç, “Dış güçler eskiden koltuklarının altında olarak gördükleri Türkiye’yi gelişen ekonomiler içerisinde dünyada varlığını hissettirince bir çok alanda kıskaca alınmaya çalışılıyor. Bir sürü badiren geçen Türk halkını yıldıramaz. Bu planlı, sistemli olarak uygulanmaya çalışılan ülkemiz üzerindeki bu kaos ortamını hep birlikte kaldıracağız.”dedi.
“PAMUK’TA DIŞA BAĞIMLILIK..”
Çukurova’da pamuk sezonunun başladığını kaydeden Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Pamuğun nerdeyse yüzde ellisini dışarıdan alan bir ülkeydik. Çok şükür bunu aşağılara düşürdük. Hedefimiz pamuğun enaz yüzde yetmiş beşini içeride üretmektir.
Yağlı tohumlarda da dışa bağımlıyız. Soya ekimini arttırarak bunda da avantaj sağlayabiliriz. Dışarıya verilen dövizler destek olarak üreticilerimize verilirse, dışarıdan alınan ürünler azaltılırsa o kadar cari açığımızı aşağılara çekeriz.” diye konuştu.
[caption id='attachment_97599' align='aligncenter' width='1024'] ????????????????????????????????????[/caption]



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —