Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri aldıkları ödüllerle 'Sanayi Odaklı AR-GE ve İnovasyon Proje Yarışması'na damgasını vurdu. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Teknolojiyi üreten bir üniversite olmanın yolu erken aşamalarda öğrencilerimizi ar-ge ile tanıştırmaktan geçiyor. Yarışmaya katılan ve dereceye giren genç arkadaşlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.
Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) tarafından gerçekleştirilen “Sanayi Odaklı AR-GE ve İnovasyon proje Yarışması” sonuçlandı. Meslek Yüksekokulları kategorisinde ilk 5 dereceyi Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler MYO öğrencileri paylaştı. Yarışmaya Meslek Yüksekokulları kategorisinden katılan 56 projenin 38’ini Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler MYO öğrencileri hazırladı. Meslek Yüksekokulu tarafından YÖK Eğitim desteği kapsamında Üniversite-Sanayi işbirliğini geliştirmek amacıyla her öğrencinin projesi desteklendi.
Yarışma birincisi AOSB Teknik Bilimler MYO Tekstil programı öğrencisi Şeyda Nisa Demireğer “Refleksoloji Sistemli Akupunktur Destekli Ayakkabı” başlıklı projesi ile 10.000 TL, yarışma ikincisi AOSB Teknik Bilimler MYO Tekstil Programı öğrencileri Yusuf AKBAŞ ve Yusuf Karadaş “Solar Bisiklet Formaso” başlıklı proje ile 7.000 TL ve yarışma üçüncüsü AOSB Teknik Bilimler MYO Tekstil programı öğrencileri Özlem Kaya ve Zeynep Yıldırım “Akıllı Tulum” başlıklı projeleri ile 5.000 TL ödül kazandı.
Ayrıca yarışmada ilk beşe giren proje sahipleri AOSB Kuluçka Merkezi’nde 6 aylık yer tahsisi ve Proje Destek Ofisi Mentörlük Desteği kazandı.
Yarışmada derece girenler AOSB Seyhan Salonu’nda düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, ödül töreninde fuayedeprojelerini sergileyen öğrencilerini tek tek ziyaret ederek projeleri hakkında detaylı bilgi aldı.
Öğrencileriyle sohbet sırasında açıklama yapan Prof. Dr. Tuncel, Çukurova Üniversitesi olarak üniversite-sanayi işbirliğini artırmak, AR-GE ve İnovasyon kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak, yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması için özel çaba harcadıklarını söyledi. Günümüzde artık çok açık bir şekilde üniversitelerin eğitim dışında ülke ve bölge sanayine doğrudan katma değeri yüksek ürünler ve süreçler geliştirerek katkı sağlamasının beklendiğini belirten Prof. Dr. Tuncel, teknolojiyi üreten bir üniversite olmanın yolunun erken aşamalarda öğrencileriar-ge ile tanıştırmaktan geçtiği gerçeğinden hareketle çalışmalarına hız kazandırdıklarını bildirdi; bu anlamda öğrencilerini desteklemeyi sürdüreceklerini ifade etti.
“Üniversite-Sanayi-Toplum İşbirliğine Dönüştürme Gayretindeyiz”
Üniversitelerin sadece araştırma ve eğitim değil aynı zamanda sanat, kültür, farkındalık hizmeti gibi sosyal sorumluluk çalışmalarıyla toplumu aydınlatma misyonuna sahip olduğuna dikkati çeken Rektör Prof. Dr. Tuncel, “Bu konuda işbirlikleri çok önemli, Üniversite-sanayi işbirliğinin hem bölgemiz hem de ülkemiz için önemli olduğunun farkında olup, Üniversite-sanayi işbirliğini biraz daha ileriye götürerek üniversite-sanayi-toplum işbirliğine dönüştürme gayretindeyiz. Öğrencilerimizin kendilerini ifade etme fırsatı bulduğu bu tür organizasyonları da çok önemsediğimizi belirtmek isterim. SANAYİ ODAKLI AR-GE VE İNOVASYON PROJE YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİnde emeği geçen AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bekir SÜTCÜ ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Bölge Müdürüne, teşekkür ediyor, yarışmaya katılan ve