ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ’NDEN 69 ECZACI MEZUN
SAĞLIK 3.07.2024 18:45:00 0

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ’NDEN 69 ECZACI MEZUN

Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında 69 Eczacı mezun oldu.

Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında 69 Eczacı mezun oldu. 

ÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eda Kumcu, beş yıllık eğitimi tamamlayarak eczacı olmaya hak kazanan öğrencileri kutladı, “ 51. Yılını kutlamaya hazırlanan Çukurova Üniversitesinden mezun oluyorsunuz. Pandemi ve elim deprem felaketi nedeniyle eğitim hayatınızda farklı tecrübeler yaşadınız. Bu iki süreçtede kaybettiğimiz tüm sağlık çalışanlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Biliyorum ki Eczacılık Fakültesi eğitimi gerçekten emek vermeyi ve çalışmayı gerektirir. Sizler zorlu bir eğitim süreci sonrası mezun oluyorsunuz. Bu başarı sizin ve size emek veren ailenizindir. Eczacılık insan varoldukça varolacak bir meslektir. Toplum sağlığına gerçekten doğru yönetebilmek, katkı sunmak istiyorsanız öncelikle kendinize ve mesleğinize karşı sorumluluğunuzu yerine getirmeniz gerekir.”dedi.

BİLİMDEN VE KANITA DAYALI BİLGİDEN VAZGEÇMEYİN

Eczacılık mesleği dendiğinde akla Toplum Eczanelerinin geldiğiniz de hatırlatan Dekan Prof. Dr. Kumcu, “Eczane; endüstri veya akademik ortamdaki çalışma hayatınıza devam ederken, insana saygıdan, bilimden ve kanıta dayalı bilgiden vazgeçmeyin. Sizlere doğru yolu gösteren her zaman bilimin kendisi olacaktır. Sizler, çağdaş, geleneklerine bağlı ve aynı zamanda yüzü geleceğe dönük, yolu Cumhuriyet’imizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu olan Çukurova Üniversitesi’nde eğitim aldınız. Sizin de yolunuz Atatürk’ün çizdiği aydınlık yol, bilimin ışığı yolunuzu aydınlatan ışığınız olsun. Sizleri geleceğe uğurlasak da şuna emin olabilirsiniz ki üniversiteniz ve fakülteniz sizin daima eviniz olarak kalacaktır. Yolunuz aydınlık, bahtınız açık olsun.” dedi.

 “ETİK VE DEONTOLOJİYE HER ZAMAN SAHİP ÇIKIN”

Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, ilacın üretiminden, tüketimine ve imha edilmesine kadar eczacının sorumluluğu bulunduğunu, eczacıların pelerinsiz kahramanlar olduğunu söyledi. Yalnbuzdağ şöyle konuştu:

 “Biz eczacılar kutsal bir mesleği icra ediyoruz. İlacın üretiminden tüketimine, hastaya verdikten sonra yan etkilerini izlemeye yine sonrasında ilacın imhasına kadar sorumluluğumuz vardır. Sizler mesleğinizin, sanatınızın ustasısınız. Majistral ilaca sahip çıkın, ustalığınızı gösterin. Etik ve deontolojiye her zaman sahip çıkın. Cumhuriyet değerlerine, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olarak mesleğinizi icra edin. Ulu önder Atatürk’ün “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü unutmadan hangi görevde olursanız olun, en iyi şekilde yapmaya çalışın.”

SORUMLULUĞUMUZU ÇOK İYİ BİLİYORUZ

Eczacılar sağlık sisteminde sorun olduğunda, çözüm gerektiğinde sorumluluk alan fedakarlık yapanlardır. 6 Şubat tarihinde bölgemizi de içine alan bir deprem felaketini yaşadık. Depremde 44 meslektaşımızı, 21 eczacılık fakültesi öğrencimizi ve eczane teknisyenimizi kaybettik. Onları ve tüm kaybettiklerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum. Biz eczacılar, depremde ilk günden itibaren sahada yer aldık. Bugün burada eczacılık yeminini edeceksiniz. Kendi hayatımızı, zorlukları, imkansızlıkları düşünmeden meslek yeminimize sadık kalarak fedakarca görev yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Herkesin evine kapandığı dönemde biz eczacılar 7/24 görevimizin başında kalarak halkımızın ilaca erişimini sağladık. Gün gelecek aynı fedakarlıkları belki daha fazlasını sizler yapacaksınız. Bizler halk sağlığı adına sorumluluğumuzu çok iyi biliyoruz. “

Yeni mezun eczacılara belgeleri Dekan Prof. Dr. Eda Kumcu ve akademisyenler, ADEO Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ ve YK Üyeleri ile Güney Ecza Koop YK Üyesi Ecz. Yasemin Emre tarafından verildi. Öğrencilerin Eczacılık yemini etmelerinin ardından keplerini havaya fırlattı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

14.9° / 5.2°