
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı, Ziraat Mühendisi ve çevreci Ayhan Barut, Çukurova'da fiziki yapının dünya standartlarına ulaşması için ekip ruhlu, sosyal ve proje bazlı çalışmayı esas alacaklarını bildirdi.
Ayhan Barut, verimli tarım arazilerinin, çevrenin ve yeşilin ilçeye ayrı bir güzellik katacağını kaydetti. İktidarın, Adana'yı ve Çukurova'yı yok saymaya çalıştığını ancak önümüzdeki yerel seçimlerde Adanalılar'ın iyi bir ders vereceğine inandığını vurgulayan Barut, 'Adana'da adım adım CHP iktidarına yaklaşılıyor. Halkımızı görmezden gelenler bunun hesabını sandıkta verecek. Tüm aday adayı arkadaşlarımız, partililerimiz, il, ilçe, belde, mahalle ve köylerdeki örgütlerimizle tek yürek olacağız ve CHP'nin ülke genelindeki iktidarına Adana'dan start vereceğiz' dedi.
CHP'nin yerel iktidarı için her partilinin üzerine düşeni layıkıyla yerine getirmeye çalıştığını, partide kırgınlık ve küskünlüğe meydan verilmeden samimi çalışmalar yürütüldüğünü dile getiren Barut, 'Her platformda söylediğim gibi; hepimiz Büyükşehir ve ilçelerde aday olarak gösterilecek arkadaşımızın etrafında birleşeceğiz. Partimizin Adana'da hak ettiği konuma ulaşması için tam anlamıyla birlik-bütünlük örneği sergileyeceğiz' dedi.
Çukurova ilçesinin Adana'nın yüzakı bir konumda olduğunu ancak iktidarın ilçenin gelişmesine müsaade etmediğini savunan Barut, 'Tüm yasal yolları deneyerek Çukurovalı hemşehrilerimizin yaşam kalitesini yükselteceğiz. Çukurova'da gençler, yaşlılar, engelliler ve kadınlara pozitif ayrımcılığı içeren projelerimiz ve ekibimiz hazır. İlçemizi Atatürk'ün çizdiği ileri medeniyetler seviyesine ulaştıracağız ve ilçemizdeki vatandaşlarımızın çağdaş bir yapıyla geleceğe güvenle bakmasını sağlayacağız. Çukurovalılar'la ve partililerimizle hep birlikte geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz' diye konuştu.