Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) üniversite öğrencilerine yönelik olarak 2012 yılından bu yana uyguladığı Mentorluk Projesi’nin 2020-2021 dönemi 422 eşleştirme ile yaklaşık 850 menti ve mentora ulaşılarak tamamlandı.
ÇYDD burslu üniversite öğrenciler, ‘Çağdaş Gençlik’ gönüllüsü gençler ile benzer zorlukları yaşamış mezun yetişkinleri, her iki tarafı besleyecek bir öğrenme ilişkisi dahilinde bir araya getirip, mezunların akademik, iş ve kişisel gelişimlerinde edindikleri bilgi, beceri ve deneyimleri burslu öğrenciler ile paylaşmalarını sağlamaya amaçlayan proje ile iş yaşamına geçiş aşamasında olan öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişimlerine yönelik ihtiyaç duyabilecekleri bilgi, deneyim, kaynaklarla buluşabilmelerine destek olmak, kendilerini tanıyarak, özgüvenlerini ve kariyer bilincini arttırarak, kendilerini yöneten bireyler olabilmelerine yardımcı olmak hedefleniyor.
ÇYDD Çukurova Şubesi 2020-2021 dönemi Mentorluk Projesinin kapanış toplantısı, zoom üzerinden yapıldı.
ÇYDD Çukurova Şube Başkanı Sibel Özgümüş Mersin Şube Başkanı Maryet Tanlı, Mersin Şube Proje Koordinatörü Işıl Soydan, Çukurova Şube Mentor Lideri Hacer Kibritoğlu, mentorlar ve mentilerin katılımıyla gerçekleştirilen kapanış toplantısında ÇYDD Çukurova Şubesi Proje Koordinatörü Ö.Özgür Onar; Çukurova Şubesi olarak bu yıl 15 Menti ve 12 Mentor eşleşmesi yapıldığını aktardı.
Mentorlara kasım ayından itibaren gençlere yaptıkları yol göstericilikten dolayı teşekkür eden Onar, “2021-2022 yılında 10. yılımızda olacağız. 10 yılımızda da siz saygıdeğer mentorlarımızı tekrar aramızda görmek bizleri çok mutlu eder” dedi.
ÇOK BAŞARILI BİR DÖNEM
Projenin Covid-19 pandemini nedeniyle dijital ortamda gerçekleştirildiğini anımsatan Çukurova Şube Başkanı Sibel Özgümüş, çok başarılı bir dönemin geride bırakıldığını belirtti. Özgümüş, “Mentorlarımız son derece deneyimli. Mentorlar sayesinde mentiler deneyim kazandı. Emek sizin, bizler sizleri sevinç ve gururla izliyoruz. Hepinize tek tek teşekkür ediyorum” diye konuştu.
MERSİN’DE İLK KEZ UYGULANDI
Mentorluk Projesini çok önemsediklerini dile getiren ÇYDD Mersin Şube Başkanı Maryet Tanlı da Mersin Şubesi olarak projeyi ilk defa uygulamaktan dolayı mutlu olduklarını kaydetti. 6 Menti-Mentor eşleşmesi yaptıklarını ifade eden Tanlı, “Gelecek yıl bu sayıyı arttırmayı hedefliyoruz. Üniversiteli burslularımız ile gönüllü mentorlerimizi bir araya getiren bu projemiz ile gençlerimizin kariyer ve iyi bir yaşam kurma konusundaki kaygılarına, mesleki ve kişisel gelişim alanlarındaki ihtiyaçlarına bir nebze de olsa destek olabilmeyi, iletişim yönlerini geliştirmelerine katkı sağlamayı amaçlayan bu projemize emek veren mentorlarımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
PROJENİN ASIL KAHRAMANLARI
ÇYDD Mersin Şubesi Proje Koordinatörü Işıl Soydan, projenin asıl kahramanlarının mentorlar olduğunu vurguladı. Soydan, “Hem kıymetli emeklerini hem de kıymetli zamanlarını lütfettiler, gençlerimizle bir yola çıktılar. Hepsi sağ olsun var olsun” ifadelerini kullandı.
ÜNİVERSİTELER VİZYONUNUZUN PEŞİNDEN KOŞMA YERİ
Gençlerin yanında olup, onların yol haritalarını duymanın ve sesli düşünmelerine neden olmanın çok güzel olduğunu aktaran Çukurova Mentor Lideri ve Mentor Hacer Kibritoğlu ise “Onlara dokunabilmek o kadar güzel ki, bu projeye inanılmaz inanıyorum, çok seviyorum. Gençler, arkadaşlarınızı etkileyin, çünkü üniversite hayallerinizin peşinde koşma yeri değil, vizyonunuzun peşinde koşma yeri. Ne zaman yol haritanızı çıkarıp ne istediğinizi biliyorsanız o şekilde devam ederseniz. Şimdiden bunu kurmanız ileride sizin için zaman kaybı olmayacaktır hem de siz iyi yerlerde olacaksınız. O yüzden bu projeye lütfen sahip çıkın” dedi.
DUYGUSAL ANLAR
Projede yer alan mentilerin de duygularını dile getirdiği kapanış toplantısında duygusal anlar yaşandı.
Projenin 10 yılı olan 2021-2022 döneminde, adayların başvuru, mülakat ve eğitimleri sonrası 800 menti-mentor eşleşmesi hedefleniyor.