DAĞCILAR  TOROSLAR’DA BULUŞTULAR
Manşet Haber 28.09.2017 18:55:53 0

DAĞCILAR TOROSLAR’DA BULUŞTULAR

DAĞCILAR TOROSLAR’DA BULUŞTULAR

Doğa sporları alanında faaliyet gösteren PRODOSS, EVEREST, ÇÜGEZ VE ÇÜDAK kulüplerinin iş birliğiyle ilk kez düzenlenen “Dağcılık Şenliğinde”, Toroslar’ın Aladağlar kesiminde yer alan 3588 metre yükseklikteki Alacadağ’a zirve tırmanışı gerçekleştirildi.
Kulüplerinin, dağcılık sporuna ilgiyi artırmak amacıyla düzenlediği şenliğe Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan 210 doğa gönüllüsü Adana’nın Pozantı ilçesinde bir araya geldi. Grup, Pozantı Atatürk heykeli önünde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vatan savunmasında şehit düşenler ve tırmanış etkinliklerinde yaşamlarını yitiren dağcılar adına saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşımızı okudu.
ZİRVE AŞKI ENGEL TANIMADIdagcilar_toros_aladaglar_dag_senlik (3)
Daha sonra Aladağlar’ın güneyindeki 2200 metre rakımdaki Taşoluk mevkiinde kamp kuran grup, gece saatlerinde Alacadağ’a zirve yürüyüşü başlattı. 91 kişiyle başlayan tırmanışı tamamlayan 84 kişilik grup saat 09.00’da zirveye ulaştı. Zirve tırmanışını gerçekleştirenler arasında Kayseri’den gelen ve etkinliğe koltuk değnekleriyle katılan engelli Mustafa Kılıçaslan da yer aldı.
Dağcılık şenliğini düzenleyen komite adına bir açıklama yapan Mehmet Yakut, “İlk kez bir Dağcılık şenliği düzenledik. Bölgemiz ve ülkemizin çeşitli illerinden katılım oldu. Şenliğimizde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün büyük desteğini gördük. Doğa sporlarına verdiği destek nedeniyle kendisine çok teşekkür ediyoruz. Şenliğimizi bundan böyle geleneksel olarak sürdürme kararı aldık.” dedi.dagcilar_toros_aladaglar_dag_senlik (4)
dagcilar_toros_aladaglar_dag_senlik (2)

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

38.7° / 24.7°