“Değişim İçin Demokrat Mühendisler” Kimya Yönetimine Aday
Manşet Haber 17.02.2016 20:45:15 0

“Değişim İçin Demokrat Mühendisler” Kimya Yönetimine Aday

“Değişim İçin Demokrat Mühendisler” Kimya Yönetimine Aday

 

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Güney Bölge Şubesi “Değişim İçin Demokrat Mühendisler” 27-28 Şubat’ta yapılacak genel kurulunda mavi liste ile seçime katılacaklarını açıkladılar.

“Değişim İçin Demokrat Mühendisler”  sloganıyla Kimya Mühendisleri Odası yönetimine aday olduklarını bildiren Hasan Cilli ve arkadaşları Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek Başkan Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti. “Meslek örgütümüzü toplumsal alanda, sivil toplum örgütleri ve üyelerimiz nezdinde hak ettiği saygınlığa taşımak istiyoruz” diyen Cilli, şunları söyledi:

kimya_muhendis_yonetim_aday (2)“Meslek haklarımızın iyileştirilmesi için etkin çalışmalar yürütmek, Şubemizce bilimsel ve sosyal alanlarda konferans, çalıştay ve sempozyumlar düzenlemek. Bilimsel ilkeler, mesleki birikimlerimiz ve kamu yararı gözeterek meslek alanlarımızın düzenlenmesinde gerekli çabayı göstermek. TMMOB’a bağlı diğer odalarımızla daha sağlıklı daha etkin iletişimle ortak hedefler doğrultusunda dayanışmayı güçlendirerek gerekli çalışmalara aktif katkı sunmak. Bölgemizdeki üniversitelerle ilişkilerimizi işbirliği içerisinde yürütmek. Hak gasplarına uğrayan üyelerimiz için oluşturulacak hukuki destek komisyonu ile üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumak. Öğrenci üyelerimize söyleşi, teknik gezi ve staj olanakları yaratmak. TMMOB ve SGK arasında imzalanan asgari brüt ücret protokolünün gereği olarak, güvenceli gelecek için yaşanabilir ücretin işyerlerinde de uygulanmasına yönelik üyelerimizle birlikte mücadele etmek. Yönetim kurulumuz ve oda bünyesinde oluşturacağımız tüm çalışma komisyonların tecrübe ve gençlikle harmanlandığı ve tazelendiği bir yapı kurmak. Sosyal, kültürel, sanatsal aktivitelerle etkinlikler düzenlemek. Kadın üyelerimizin odamız içerisinde daha aktif rol almalarına, meslek alanlarında cinsiyetlerinden dolayı karşılaştıkları sorunları çözümlemelerine destek vererek toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesini savunup mücadelesini vermek. Emekli üyelerimizin öznel sorunlarıyla ilgilenerek odamıza daha aktif olabilmelerini sağlamak. Yeni üyelerimizin TMMOB ve TMMOB KMO ilkelerini benimsemesi konusunda tanışma ve tanıtım toplantıları yaparak odamıza kazanımlarını sağlayacak çalışmalar yapmak istiyoruz.”

kimya_muhendis_yonetim_aday (1)Cilli, birlikte üretmek, birlikte yönetmek için yola çıktıklarını söyledi ve 27-28 Şubat’ta yapılacak genel kurulda kimya mühendislerinden mavi listeye destek istedi.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise genel kurulların çağdaş ve demokratik toplumlarda önemli bir unsur olduğunu söyledi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

28.8° / 22.1°