Tarih: 10.04.2014 08:26

Demirçalı: Ceyhan Masaya Yatırılmalı

Facebook Twitter Linked-in

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı, Ortadoğu petrolleri ve Orta Asya enerji kaynaklarının dünyaya açıldığı Ceyhan İlçesi’ndeki işsizlik ve yoksulluğu meclis gündemine taşıdı.

Ali Demirçalı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde Ceyhan İlçesinin, ülkemizin en verimli toprakları üzerinde kurulduğunu, Ortadoğu petrolleri ve Orta Asya enerji kaynaklarının dünyaya açılmasında her zaman önemli bir konumda olduğuna dikkat çekti. Demirçalı, “Bu denli önemli bir noktada olan Ceyhan ilçemiz, son yıllarda sosyokültürel yapısı ve ekonomisi anlamında, devamlı aşağı yönlü bir grafik sergilemekte olup, en önemli sorunlarının başında da işsizlik gelmektedir. Yıllarca Adana İlimizin istihdamına, ekonomisine, sanayisine, tarımına, kültür ve sanatına katkı sağlayan Ceyhan ilçemizin, şimdilerde yoksullukla, işsizlikle uğraşır hale gelmiş olmasının nedenlerinin iktidarınız tarafından öncelikle masaya yatırılması gerektiğine inanıyorum.” dedi

BAKAN ÇELİK’E CEYHAN SORULARI

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı’nın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği sorular şöyle:

“1-Adana’nın Ceyhan ilçesinin 2002-2014 yılları arasında yıllar itibariyle işsizlik rakamları nedir? Verilen tarih aralıklarında İŞKUR’a müracaat etmiş vatandaşlarımızın sayısı kaçtır?

2- Son 10 yıllık verilere göre, kayıt dışı istihdam oranı ve sayısı kaçtır?

3-Son 10 yıl içerisinde Ceyhan ilçemizde istihdama yönelik yapılan kamu yatırımları nelerdir?

4-2011-2013 verilerine göre ilçemizde sanayi sektöründeki istihdamın düşmesinin sebepleri nelerdir? Bu tarihler arasında sektörde istihdam edilen ve sonrasında işsiz kalanların sayısı nedir?

5-Ceyhan ilçemizde Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma Fonlarından,  2002-2014 yılları arasında yardım alan yurttaşlarımızın oranı yıllara göre nasıl gerçekleşmiştir?

6-İlçemizde iş arayan yurttaşlarımız en çok hangi sektörlerde iş talepleri olmaktadır?

7-Ceyhan ilçemizde üretimi ve istihdamı artırma konusunda yatırımlara ağırlık vermeyi düşünüyor musunuz?

8-2002 yılından günümüze kadar ilçemizde kadın işsiz oranı rakamsal olarak nasıl gerçekleşmiştir?

9-İlçemizde kadın istihdamını artırmak için ne gibi çalışmalar yapmayı düşünüyorsunuz?

10- İlçemizde devamlı artış gösteren işsizlik konusunun çözümümde nasıl bir çalışma yapmayı planlıyorsunuz?”


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —