DEMİRÇALI: HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİNİ YAPACAĞIZ
YEREL YÖNETİM 27.07.2024 12:38:00 0

DEMİRÇALI: HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİNİ YAPACAĞIZ

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, ilçeye çok modern bir hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezi kuracaklarını açıkladı.

Yapacakları merkezin sıradan bir yer olmayacağını belirten Ali Demirçalı, “Yapacağımız merkez şimdiye kadar yapılanların en moderni ve en güzeli olacak.Toplama araçlarından bakımlarına kadar Türkiye’ye örnek olacak.Biz öldürmeyeceğiz yaşatacağız.” dedi.
Türkiye’nin en modern hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezinin yapımı için çalışmalara başladıklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı AliDemirçalı, 4 farklı noktada arazi tespiti yaptıklarını ve ilgili kurumlarla yazışmaların başladığını söyledi.  Başkan Demirçalı,”4 farklı noktada yer tespiti yapıldı. Bunlardan birinde merkezimizi kuracağız. Özellikle geniş ve ferah bir alan istiyoruz. Yazışmaların ardından inşaat çalışmalarına başlayacağız. Rehabilitasyon merkezimiz Adana’nın iklim şartlarına göre yapılacak.” ifadelerini kullandı.

Demirçalı, belediye olarak sokak hayvanlarını öldürmeyeceklerini aksine yaşatacaklarını söyledi. Demirçalı, “Kanun geçmesi durumunda halk ile karşı karşıya gelmeyeceğiz. Sokak hayvanlarını öldürmeyeceğiz aksine yaşatacağız. Toplumun kaynakları hayvanları hapsetmek ya da öldürmek yerine, onları yaşatmak ve yaşam haklarını korumak için kullanılmalı, sokak hayvanları aşılanmalı, kısırlaştırılmalı ve alındığı yere bırakılmalıdır. Bizde sokak hayvanlarının dostu bir belediye olarak sorumluluklarımızı aynen yerine getireceğiz” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

36.1° / 24.5°