Adalet Bakanlığının Türkiye genelinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü “Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi” kapsamında Adana’da, denetimli serbestlik yükümlülerince çevre temizliği yapıldı.
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Metin, Ceza İnfaz Kurumlarından Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Tolga Han Altınay, Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Yusuf Aslanbaş ve Denetimli Serbestlik Müdürü Cuma Sarıçiçek, Menderes Adası’nda gerçekleştirilen programda, denetimli serbestlik yükümlüleri ve Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi çalışanları ile birlikte, piknikçiler tarafından çevreye bırakılan çöpleri topladı. Denetimli serbestlik yükümlüleri, doğanın korunması ve insanlarda temiz çevre bilincinin oluşturulması amacıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, tüm adayı tertemiz etti.
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, programda yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde piknik alanları, mesire alanları ve ortak kullanım alanlarında çevre kirliliğini önlemek amacıyla yürütülen projenin bugün Adana ayağının tanıtımının gerçekleştirildiğini belirtti.
Sağlıklı ve temiz bir ortamda yaşamanın her canlının hakkı olduğunu vurgulayan Yurdagül, “Yaşam kalitesinde standardın yakalanması için temiz çevre oldukça önemli. Biz de uzun süredir gerek belediyelerle gerek diğer kamu kurumlarıyla ortak kullanım alanlarının temizliği konusunda çalışma yürütüyoruz. Her gün 80 denetimli serbestlik yükümlümüz Adnan Menderes Bulvarı, Çatalan Barajı ve Menekşe Köyü civarındaki mesire alanlarında çöp ve diğer katı atıkları topluyor. Bu kapsamda sadece 2019 yılı temmuz ayı içerisinde yaklaşık 45 ton atık denetimli serbestlik yükümlülerimizce toplandı” dedi.
Kamu yararına çalışma yükümlülüğü bulunan denetimli serbestlik yükümlülerince birkaç ay önce de okulların temizliğiyle ilgili bir çalışma yürütüldüğünü hatırlatan Başsavcı Yurdagül, “Bu tür projeler sayesinde yükümlüler, cezaevinde kapalı bir ortamda kalarak geçirmeleri gereken süreleri açık alanda, kendilerine haz verecek bir işi yaparak ve topluma faydalı bir faaliyette bulunarak geçiriyorlar. Çağdaş infaz sisteminde asıl amaç, cezaevlerinde insanları yatırarak tüketici veya topluma yük olucu pozisyondan çıkarıp, bu şekilde topluma yararlı işlere yönlendirmek. Bu şekilde kamuya da bir katma değer sağlamış oluyoruz” ifadelerini kullandı.