DEPREM ÇADIRLARINA ELEKTRİK SAYAÇLARI TAKILMIŞ!
Manşet Haber 11.03.2023 10:44:18 0

DEPREM ÇADIRLARINA ELEKTRİK SAYAÇLARI TAKILMIŞ!

DEPREM ÇADIRLARINA ELEKTRİK SAYAÇLARI TAKILMIŞ!


Kahramanmaraş Pazarcık Narlı Mahallesi’ndeki depremzedelerin yaşadığı çadırlara “3 ay sonra ödeyeceksiniz” denilerek elektrik sayaçları takıldığı kamuoyuna yansıdı.





Böyle olur ülkenin yardım hizmetleri misali. Hani hep dilimize pelesenk olmuş bir söz vardır. “Kimine felek, kimine kelek”. Suyun başında oturanlar eş, dost, akraba kimleri varsa ihya eden bir sistemde yaşar hale geldik.





Ülkenin yaşadığı en büyük felaketin hala izleri silinmemiş, insanlar kaybettiği evleri ve malı, mülkü nedeni ile bir yudum suya muhtaç iken sosyal devlet ilkelerine bağlı olan bir ülkede Elektrik parası istemek neyin nesi? Bırakın depremi, bir ülkede mecburi olan bir şeyin parasını bile almak son yıllarda tartışılmaya başlandı. Nedir onlar? Elektrik, su, doğal gaz, iletişim halkın mecburi olan haklarıdır, yani, hava gibi nefes gibidir bunlar. Fakat hala ülkede yatlardan alınan akaryakıt çok düşükken Çiftçiden alınan ücretler neden sorusunu hep gündeme getirmiştir.





Çok tartışıldı, geç kalındı Deprem bölgesinde! Bunu ben demiyorum ülkenin cumhurbaşkanı da dedi. Neden geç kalındı o zaman?





Şimdi,





Ülkede tek haksızlık bu mu? diyenler olabilir… evet tek haksızlık bu değil, depremzedenin değil elektriğini her şeyini ücretsiz yapmak zorundasınız.





Madem daha düne kadar anlı, şanlı müteahhitlerin vergi borcunu sildiniz! Bunları da ücretsiz yapmak zorundasınız. Deprem bölgelerinde düşük faizli kredi imkânı getirdiniz, fakat Adana’da birkaç gün sonra 0.99 olan kredi faizini 1.59 a çıkarıldığını gördük. Ha, faiz mi dedim tamamen faize karşı olan bir hükümetin faiz almasını da tartışmak gerek.





İnsan şu soruları bu ülkede sormadan geçemiyor. Neden, niçin nasıl mutlaka bu soruların cevapları vardır fakat bu soruların cevapları hiçbir daim halkın yararına olmamıştır. 6 Şubat 2023 saat 4.17 hayatın ne kadar kısa olduğunu herkes gördü. Fabrikası yıkılmış, tüm arabaları yıkılan binanın altında kalmış bir fabrikatör yemek sırasında biraz daha yemek verir misiniz diye rica ediyordu! Şunu anlamıyorum, adam çadırda yaşıyor kardeşim para yok pul yok devletin verdiği yemeğe muhtaç siz sayaç takıyorsunuz para için. Allah gözünüzü doyursun ne deyim!…





Tüpçüye verdiğiniz avanta krediden dahamı fazla halka vereceğiniz haklar?       



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

38.7° / 24.7°