Dersanelere alternatif oluşturulmalı
Manşet Haber 18.11.2013 20:33:16 0

Dersanelere alternatif oluşturulmalı

Dersanelere alternatif oluşturulmalı

ato_logoAdana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, dersanelerin herhangi bir alternatif proje oluşturulmadan kapatılmasının hem sosyal, hem de ekonomik açıdan mağduriyetler doğurabileceğine dikkat çekti.

Menevşe, gerek sınav aşamasındaki öğrenciler, gerekse bu sektörden istihdam ve gelir gibi ekonomik değer elde eden iş dünyasının dersanelerin bir anda kapatılmasından olumsuz etkileneceğine dikkat çektiği açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Dersaneler, 1980’li yıllardan bu yana sosyal bir ihtiyaçtan doğarak gelişmiş ve Türk eğitim sisteminin bir parçası haline gelmiştir. Bununla da kalmamış her geçen yıl daha da önem kazanmıştır. Öncelikle dersanelere neden gereksinim duyulduğunun irdelenmesi gerekmektedir. Mevcut eğitim sisteminin, çocuklarımızın hayatını şekillendirecek öneme sahip sınavlara karşı yetersiz olduğu bir gerçektir. Dersaneler de bu boşluğun giderilmesine yönelik olarak kendini geliştirmiş ve sektör haline gelmiştir. Dersanelerin kapatılmasına yönelik karar alınırken, öncelikle bu boşluğun ne ile doldurulacağına ilişkin bir altyapının hazır olması gerektiğine inanıyorum. Herhangi bir hazırlık olmaksızın dersanelerin bir anda kapatılması çeşitli sorunları da beraberinde getirecektir. Başta üniversite olmak üzere çeşitli sınavlara girme aşamasındaki çocuklarımız ciddi bir boşluğa düşecek. Bu işin sosyal yönü. Konunun bir de ekonomik yönü var. Odamıza kayıtlı yaklaşık 400 dersane ve kurs veren özel eğitim kurumu bulunmaktadır. Bu kuruluşların kapanması, Adana bazında değerlendirildiğinde önemli bir ekonomik sorun olarak karşımıza çıkacaktır. O nedenle dersanelerin kapatılması konusu tekrar gözden geçirilerek mağduriyetlere sebep olmadan planlı bir şekilde ele alınması gerekmektedir.”

 

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

31.6° / 22°