DEVLET ÇİFTÇİNİN DERDİNE DERMAN OLMALI
EKONOMİ 4.06.2017 19:32:36 0

DEVLET ÇİFTÇİNİN DERDİNE DERMAN OLMALI

DEVLET ÇİFTÇİNİN DERDİNE DERMAN OLMALI

CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, devletin zor durumdaki çiftçinin derdine derman olması gerektiğini söyledi.
Adana’nın Seyhan ilçesini etkisi altına alan özellikle Camuzcu, Kayışlı, Karayusuflu, Çaputçu ve Köylüoğlu Mahallerinde büyük zarara yol açan şiddetli dolu yağışından zarar gören çiftçinin mağduriyetini TBMM’ne taşıyan CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, üreticinin tarlada hasadını beklediği ürününü kullanılamaz duruma getiren yoğun yağıştan çiftçinin büyük hasar gördüğü ve mağduriyet yaşadığını dile getirdi. Türkmen, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.elif_turkmen_ciftciler  (3)
Adana ilçelerinde üst üste yaşanan felaketlerin çiftçinin elini kolunu bağladığını, zaten maddi sıkıntı içinde olan üreticinin yaşanan bu afetlerle borç batağına sürüklendiğini kaydeden Elif Doğan Türkmen, zarar gören çiftçinin kullanmış olduğu zirai kredilerinin yeniden yapılandırılarak kredi vadelerinin uzatılmasını istedi. CHP Milletvekili Türkmen’in Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından yazılı yanıtlanmasını istediği sorular şöyle:
“Bölgede yoğun yağış ve doludan etkilenen arazilerle ilgili Bakanlığınızca bir çalışma yapılarak kayıt altına alınmış mıdır?
Bu bölgede, yağmur ve dolu hasarından ne kadar ekili arazi zarar görmüştür? Kaç çiftçimiz bu durumdan etkilenmiştir?
Bakanlığınızca zarar gören çiftçimize nakdi yardım yapılması düşünülmekte midir?
Bu afetlerde zarar gören çiftçimize daha önce kullanmış olduğu zirai kredilerinin yeniden yapılandırılarak vadelerinin uzatılması konularında Bakanlığınızca herhangi bir çalışma yürütülmekte midir? “elif_turkmen_ciftciler  (1)

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°