Devrim yasaları ödünsüz uygulanmalı
Manşet Haber 23.12.2015 01:28:40 0

Devrim yasaları ödünsüz uygulanmalı

Devrim yasaları ödünsüz uygulanmalı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, Asteğmen öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı Bekçi Hasan ve Şevki’yi katledişlerinin 85. yılında rahmetle andıklarını söyledi. Kayadan, “Bu tür yoz, karanlık, girişimlere karşı savaşımın kilit taşı laikliktir. Dinin ve din duygularının, dince kutsal sayılan değerlerin, kötü emellerce kullanılmasının önlenmesi ancak ve ancak devrim yasalarının ödünsüz uygulanmasıyla mümkündür” dedi.

isakayadan_egitimisADD Adana Şube Başkanı İsa Kayadan yaptığı yazılı açıklamada, Türk devrimine, Cumhuriyete karşı örgütlü planlı, eylemli bağnaz ayaklanmasının sonucunda Asteğmen öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki’nin 23 Aralık 1930’da katledildiğini anımsattı.

Cumhuriyet devrimine karşı gerici ayaklanmaların farklı maskeler takarak, demokratik, çağdaş, laik, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin her dönemde karşısına çıktığına dikkati çeken Kayadan, “Dinsel kökenli ancak; gerçek din anlayışıyla hiçbir şekilde bağdaşmayan, temelinde kişisel kirli politik çıkarlar ve  emperyalist oyunlar olan bu tür olaylar gözlerimizin önünde açık seçik cereyan etmektedir.Unutulmamalıdır ki dini ahmakça siyasete alet edenlerin, din simsarlığı yapanların, buradan doğruda saltanatlarını sürdürenlerin, Cumhuriyetin ve kazanımlarının içini boşaltma gayretleri nafiledir” diye konuştu.

Bu tür yoz, karanlık, girişimlere karşı savaşımın kilit taşı laiklik olduğunun altını çizen Kayadan, “Dinin ve din duygularının, dince kutsal sayılan değerlerin, kötü emellerce kullanılmasının önlenmesi ancak ve ancak devrim yasalarının ödünsüz uygulanmasıyla mümkündür. Tüm Cumhuriyetçilerin duraksamadan, akıl tutulması yaşamadan, etkin biçimde devrime,devrim yasalarına, Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmalıdır.Yolumuz ve kurtuluşumuz tıpkı kuruluşumuzda olduğu gibi  Atatürk’ün ışıklı yoludur” şeklinde konuştu.

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°