Dini siyasete alet edene karşıyız
Manşet Haber 29.06.2014 13:17:34 0

Dini siyasete alet edene karşıyız

Dini siyasete alet edene karşıyız

karalar_disk (1)10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi CHP'li Seyhan İlçe Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan MHP ve CHP'nin 'Çatı adayı' Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek geldi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu(DİSK)’nu ziyaretinde sendikanın bölge temsilcisi Kemal Aslan ve sendika üyeleri ile bir süre sohbet etti.Karalar, 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi'nin din karşıtı bir parti olarak gösterilmeye çalışıldığını belirten Karalar partilerinin dine veya dindar insanlara değil dini siyasete alet edenlere karşı olduğunu söyledi. Karalar, 'Yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi'ni din karşıtı bir parti olarak göstermeye çalışıyorlar. Ufku sosyal demokrat insanlar bile din karşıtı bir parti diye oy vermiyor.  Bu algıyı kaldırırsak yüzde 50 oy alırız. Biz dine veya dindar insanlara karşıtı bir parti değiliz. Bizim düşüncelerimiz dine saygılıdır. Karşı olduğu şey ise dini siyasete alet etmektir. Karşı olduğu insanlar ise dini siyasete alet edenlerdir' şeklinde konuştu.karalar_disk (2)

GENEL BAŞKAN SEÇMİYORUZ

10 Ağustos’ta partiye genel başkan seçmeyeceklerini belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar seçilecek isimin herkesi kucaklayacak ortak bir isimin olmasının önemine vurgu yaptı. Karalar,'Cumhurbaşkanlığı seçimi bizler için önemli bir fırsat. Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı değildir. Bir partiye genel başkan seçmiyorsunuz. Bu seçim Türkiye'nin önünde önemli bir fırsat... Biz kafamızdaki modelde bir Cumhurbaşkanı seçmiyoruz. Biz Türkiye'yi birleştirecek kavga ettirmeyecek, toplumu ayrıştırmayacak tekrar Türkiye'nin bütünlüğü için, birleşimi için çalışacak bir Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Ekmeleddin İhsanoğlu hamlesi doğru ve desteklenmesi gereken bir hamledir' ifadelerine yer veridi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

36.4° / 23.6°