Adana Diş Hekimleri Odası ile Estetik Dişhekimliği Akademisi Derneği(EDAD) işbirliğiyle ‘Gülme Tasarımı İlkeleri ve Klinik Akışları’ kursu düzenlendi.
EDAD Adana Temsilcisi Dt. Cem Kırcelli, EDAD'ın meslektaşlarına sunduğu önemli ayrıcalıklardan birinin ‘Akademik düzeyden ödün vermeden bilginin muayenehane pratiğinde kullanılabilir şekle dönüşebileceğini göstermiş olmasıdır.’ dedi.
Estetik’in her alanda tercih edilmeye başlandığını ifade eden Diş Hekimleri Odası Başkanı. Fatih Güler, yaptığı konuşmada Türkiye’de popüler olan meslek gurupları araştırmasında diş hekimliğinin 5. sırada çıktığına dikkat çekerek, “Bu araştırmada 1. sırayı tıp doktorları, 2. sırayı hakim-savcılar, 3. sırada üniversite öğretim üyeleri, 4. sırada öğretmenler yer alıyor. Çok sayıda meslek gurubunun içerisinde bizim mesleğimizin ilk 5’te olması memnunluk verici. Bizim mesleğin popüler olmasının nedenlerine baktığımızda üç etken öne çıkıyor. Estetik, konuşma ve çiğneme. Tüm bunlar bizim mesleğimizin prestijini arttıryor. Ve tüm dünyada ortalama ömür bu nedenle uzuyor. Başarıyla yaptığımız estetik dişler; insanların özgüven içerisinde rahat gülmelerini sağlıyor. Hangi yaşta olursa olsun insanlar güzel gülmek istiyor. Estetik toplumda her türlü karşılık buluyor. Estetik konusunda kendimizi geliştirerek ilerletmemiz gerekir.” diye konuştu.
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalından Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Çömlekoğlu, “Bilgisayar ortamlarında üretilen, hiç diş kesmeden yapılan seramik yaprakçık resterasyonlarının klinik yapım süreçleri ile yeni materyaller ve yeni tekniklerle dişlerin üzerinde sanki bir maske varmış gibi oluyor. Kanamasız, ağrısız, şekilleri düzeltilmiş, düzensizlikleri giderilmiş duruma getiriliyor. Yapım sürecinde günlük hayata devam edilebiliyor. Önceleri dişler kaplama yapılması için kesilerek küçültülürdü. Geçici dişler takılırdı. Bu teknolojide yüksek teknik materyalleri kullanılıyor. Yapılan resterasyonlarda uzun süre ağızda kaldığı için renk değiştirmeden ARGE sonucu yeni çıkan yapıştırıcılar kullanılıyor. Protokol gerektiren bu tedavi paketi komple bir sistemdir. Tek bir bilgi, tek bir tedavi değildir. Bilimsel okur yazarlığın çok az olduğu Türkiye’de her diş hekimi okur yazarlığını arttırarak, eğitimlere katılarak bilgilerini güncellemelidir.” dedi.