DİSK
Manşet Haber 15.12.2022 05:51:17 0

DİSK'TEN YAĞMUR ALTINDA VERGİ TEPKİSİ

DİSK'TEN YAĞMUR ALTINDA VERGİ TEPKİSİ






DİSK Çukurova Bölge Temsilciliği,  “Vergide adalet” talebiyle başlattığı imza kampanyasını duyurmak  ve destek olmak için 5 Ocak Vergi Dairesi önünde eylem yaptı.





Yağan yağmura rağmen pankart açıp basın açıklaması yapan DİSK üyeleri, burada kampanya hakkında bilgiler verdi. Artan enflasyon ve vergi yükünün işçilerin ücretlerini erittiğini ifade eden DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Yaşar Gündoğdu, “2022’de hepimiz tanık olduk. Çarşıya, pazara, markete her gittiğimizde fiyatlar artıyor, evimize gelen her fatura bir öncekinden yüksek oluyor ama işçilerin artması gereken ücretleri, vergi dilimleri nedeniyle yıl içerisinde düşüyor” dedi.





İşçilerin gelirlerinden ödedikleri vergilerin ve dolaylı vergilerin patronların ödediği ile eşit oranda olmasının adaletsizlik olduğunu dile getiren Gündoğdu, vergi dilimlerinin hakkaniyetli şekilde yükseltilmediğini ifade etti. Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması gerektiğini dile getiren Gündoğdu,  gelir vergisi oranının ücretlilerde yüzde 10’a düşürülmesini, vergi tarife dilimlerinin en az asgari ücret veya yeniden değerleme oranında artırılmasını ve işverenlere uygulanan 5 puan SGK prim desteğinin çalışanlara da uygulanması gerektiğini söyledi. Vergide adalet için imza kampanyası başlattıklarını duyuran Gündoğdu,  “Sadece DİSK'li işçileri değil tüm işçileri, ücretiyle geçinen herkesi bulunduğu her yerde imza toplamaya çağırıyoruz” diye konuştu.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

37.3° / 22.7°