DOĞRU: TARIMSAL PLANLAMASINDA SONA GELİNDİ
SİYASET 13.08.2023 11:47:50 0

DOĞRU: TARIMSAL PLANLAMASINDA SONA GELİNDİ

DOĞRU: TARIMSAL PLANLAMASINDA SONA GELİNDİ






İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2024 yılı üretim sezonundan itibaren hayata geçirilmesi planlanan tarımsal üretim planlaması hakkında Ak Parti Milletvekili Abdullah Doğru’nun da katılımıyla tarım sektörünün temsilcileri ile değerlendirme toplantısı yapıldı.





Tarım ve Orman Bakanlığı'nın başta bitkisel üretim olmak üzere hayvansal üretim, su ürünleri üretimi konularında havza ve işletme bazında üretimi önümüzdeki ekim sezonundan itibaren planlayacağı tarımsal üretim planlaması modeli için bakanlık tarafından hazırlanan Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelik Taslağı hakkında tarım kuruluşları, oda başkanları ve üreticilerin görüşleri alındı.





TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Ak Parti Milletvekili Abdullah Doğru'nun da katıldığı toplantıda Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelik Taslağı hakkında tarım kuruluşu temsilcileri, oda başkanları ve üreticilere sunum yapılarak, bakanlığın tarımsal üretim planlamasına neden ihtiyaç duyduğu anlatıldı.





Milletvekili Abdullah Doğru, bakanlığın uzun süredir üzerinde çalıştığı tarımsal üretim planlamasında sona gelindiğini ve farklı kesimlerin görüşlerinin alınmasının ardından yönetmeliğe son şeklinin verilerek Ağustos ayı içerisinde çıkarılacağını söyledi.





İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin de tarımsal üretimin öngörülebilir ve sürdürülebilir olması amacıyla bakanlık bünyesinde Tarımsal Üretimin Planlanması Kurulu kurulduğunu, kurulun alacağı kararların il ve ilçe müdürlükleri tarafından sahada uygulanmaya başlanacağını ifade etti. Tekin, başlangıçta kurulu meyve bahçeleri ve sebze üretimi istisna olmak kaydıyla buğday, mısır gibi stratejik ürünlerde hangi ilde ne kadar üretim yapılacağının önceden bilineceğini kaydetti.





Toplantıya katılan sektör temsilcileri de bakanlığın çalışması hakkında görüşlerini dile getirerek, yapılması gereken çalışmalar hakkında önerilerde bulundu.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°