Tarih: 20.11.2015 02:39

İş Bırakma Eyleminden 5 İhtar Puan Cezası Mahkemelik

Facebook Twitter Linked-in

Adana’da Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Genel Sağlık İş Sendikası üyesi doktor, iş bırakma eylemi nedeniyle yargılandığı açıklandı.

Genel Sağlık İş Sendikası Adana İl Başkanı Dr. Derya Uğur yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın Aile Sağlığı Merkezi(ASM) çalışanlarını “yönelik esnek ve kuralsız çalışmaya” zorlayan düzenlemesine karşı Genel Sağlık-İş Sendikası olarak 7 Şubat 2015 tarihinde tüm Türkiye’de iş bırakma eylemi gerçekleştirdiğini bildirdi. Sendika üyesi Dr. Elif Binen’in de Genel Sağlık-İş sendikasının aldığı iş bırakma kararına uyduğunu anımsattı. Dr. Derya Uğur, açıklamasında şöyle dedi:

“Dr. Elif Binen de ulusal ve uluslararası bağlamda düzenlenmiş olan çalışma ve örgütlenme özgürlüğü kapsamında, anılan tarihte üyesi olduğu Genel Sağlık-İş iş bırakma eylemine katılmıştır. Ancak sendikal hakkını kullanan üyemiz hakkında Adana Valiliği tarafından, “kurumca ve ilgili mevzuat ile verilen diğer görevleri yapmadığından” bahisle inceleme başlatılmış ve Beş İhtar Puanı cezası verilmiştir. Verilen cezaya iptal davası açılmıştır.  Üyemizin bugün duruşması olacak. Dava nedeniyle Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız Adana İdare Mahkemesinde görülecek dava öncesinde   Saat 09.30’da basın açıklaması yapacaktır.”


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —