DOKTORLAR HAK ARAYIŞINDA
Manşet Haber 16.03.2022 22:49:46 0

DOKTORLAR HAK ARAYIŞINDA

DOKTORLAR HAK ARAYIŞINDA






Seyhan ve Çukurova Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen hekim ve sağlık çalışanları haklı taleplerini almakta kararlı olduklarını dile getirerek basın açıklaması yaptılar. “Hak ettiğimizi istiyor, hak etmediğimizi istemiyoruz” dediler.





Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş ve TTB 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Seyhan ve Çukurova Devlet Hastanelerinde yaptıkları toplantıda şöyle konuştular:





“Pandemide en fazla hastalanan ve ölen meslek grubu olan hekimler ve sağlık çalışanları o zaman alkışlanıyorduk. Şimdi bunca şikayet, şiddet, kötü koşullarda çalışılmasına, ekonomik ve özlük haklarındaki hak kayıplarına rağmen “giderlerse gitsinler” denilmektedir. Yüzyıllardır hekimlik yaptığımız topraklardan tehdit edilmiş ve adeta kovulmaktan beter bir duruma getirilerek değersizleştirilmek istenmiştir. Biz hekimler yüzyıllardır. Hipokrat’tan, Galen’den, İbni Sina’dan beri bu topraklarda hekimlik yapmaktayız. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Aklı, bilimi, ve hekimlik sanatı ve uygulamalarını yapacağız ve savunacağız. Buradaydık, buradayız ve burada kalacağız. Öncelikli isteğimiz insanca yaşayacağımız ücret ile sağlıklı yaşamak ve yaşatmaktır”





GENÇ HEKİM MESLEKTAŞLARIMIZIN ÜLKEMİZDEN GİTMESİNİ İSTEMİYORUZ





Herkese eşit ve ücretsiz nitelikli sağlık hizmeti vermek istediklerini ifade eden Dr. Menteş ve Doç. Ökten, “Covid-19 meslek hastalığı sayılsın istiyoruz. 5 dakikada hekimlik yapılmayacağını bunun hasta ve hekim haklarına aykırı olduğunu iletmek istiyoruz. Genç hekim meslektaşlarımızın ülkemizden gitmesini istemiyoruz.” diye konuştular.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

28.8° / 22.1°