DOSTA GÜVEN, DÜŞMANA KORKU
Manşet Haber 14.11.2021 11:09:38 0

DOSTA GÜVEN, DÜŞMANA KORKU

DOSTA GÜVEN, DÜŞMANA KORKU






Zaloğlu Rüstem,Pers mitolojisinin efsanevî kahramanı. Firdevsi’nin Şehnames’inde İranlılar ile Turanlılar (Türkler) arasındaki savaşlarda gösterdiği  kahramanlık, güçlülük ve yiğitlikleri anlatılır. Pehlivanların piri sayılır. Bu yüzden özellikle pehlivanları, yiğitleri, güçlü insanları övmek için, Zaloğlu Rüstem benzetmesi yapılır. Hiçbir güreşte yenilmemiştir.





Facebook Twitter LinkedIn Tumblr Pinterest Reddit VKontakte Odnoklassniki Pocket E-Posta ile paylaşTarih boyunca adını tüm dünyaya duyurmayı başarmış birçok tarihi kahraman bulunmaktadır. Bunlardan biri de hiç şüphesiz Zaloğlu Rüstem’dir. İran mitolojisinin efsane kahramanlarından biri olan Zaloğlu Rüstem özellikle Orta Asya ve Ortadoğu ülkelerindeki tarihi kaynaklarda adından sıkça söz ettirmektedir.





Savaşlarda gösterdiği mertliklerdolayısıyla, Türk askerleri ve komutanları tarafından da övgüye layık görülmüş, Türk ordusu tarafından mert bir düşman olarak nitelendirilmiştir.





Aman dileyen rakiplerine merhamet göstermiş, hayatı boyunca mertlikten ve yiğitlikten ayrılmamış ve her ne pahasına olursa olsun, sadece haklının yanında olmuş ve haksıza karşı durmuştur.





Hatta çeşitli rivayetlere göre, dönemin İran hükümdarını da yanlış politikaları nedeniyle eleştirdiği anlatılır. Ortada bir yanlışlık ve haksızlık olduğunda, sözünü hükümdardan dahi esirgememiş ve bu sayede Zaloğlu Rüstem olmuştur.





Uzun boylu, güçlü bir yapıya sahipmiş.  Söylenenlere göre okla vurulamayan, bu yüzden de tüm düşmanlarına korku salan, dostlarına güven veren bir yiğitmiş.





Geçenlerde, Çakma Goebbels,  15 saniyelik kısa bir video yayınlayıp “Dosta Güven, Düşmana Korku,” deyince biraz titredim veaklıma Zaloğlu Rüstem geldi.





BENİ GÜVEN ALANINA SOKMAYACAKLARI KESİN. YERİM BELLİ: KORKU ALANI.





BENDEN HATIRLATMASI…DAHA ÖNCE YAŞAMADIĞIMIZ GÜNLER GELİYOR.





  • HERKES KENDİ YERİNİ BELİRLESİN.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

27.6° / 15.1°