Düzgün COŞKUN yazdı/HEMŞİRELİK GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN BEYAZ MELEKLER
GÜNCEL 12.05.2024 17:38:00 0

Düzgün COŞKUN yazdı/HEMŞİRELİK GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN BEYAZ MELEKLER

Her mesleğin kendine özgü özellikleri vardır. Ancak bazı mesleklerin kutsallığı tartışma götürmez. Örneğin Doktorluk, öğretmenlik ve hemşirelik gibi. Hemşire cana dokunur tıpkı doktor gibi. Hastaya anne, kardeş ve yoldaş olur.

 

Her mesleğin kendine özgü özellikleri vardır. Ancak bazı mesleklerin kutsallığı tartışma götürmez. Örneğin Doktorluk, öğretmenlik ve hemşirelik gibi. Hemşire cana dokunur tıpkı doktor gibi. Hastaya anne, kardeş ve yoldaş olur. Ağrısı olan hastanın yanı başında biter. Psikolog gibi seni dinler yüreğine dokunur. Güler yüzle şefkatli elleriyle yaptığı iğne canını acıtmaz bile.

***

Bazen ilacın dindiremediği acıyı hemşire yaşama dair güzel sözlerle o acıyı dindirmeye çabalıyor. Hastayı teselli ediyor. Rahat nefes almasını sağlıyor. 

***

Değerli okuyucularım, siz hemşirenin acı çeken gözyaşı döken bir hastaya müdahale etmek için çırpınmadığına hiç tanık oldunuz mu? Itiraf etmeliyim ki, sağlık sorunlarım nedeniyle hastanelerde uzun süre yatarak tedavi gören bir insan olarak hiç tanık olmadım. "Tanık oldum" diyeni de görmedim.

***

Hasta uykusunda inlerken hemşirenin gelip uyandırdığı, "Ağrın mı var yoksa kötü rüya mı gördün" diye sorduğunu kulaklarımla duydum. Gözlerimle tanık oldum. İşte hemşirelik böyle ulvi mesleklerden birisidir. Hasta olmayan, hastanelerde yatarak tedavi görmeyenler hemşirelerin ne kadar özverili olduğunu bilmemesi normaldır. Sizinle nefes alıyoruz. Siz hemşirelere ne kadar minnet duysak azdır demek istiyorum. 

***

Bugün 12 Mayıs "Uluslararası Hemşireler Günü". Beyaz Gömlekli "Melekler"e kutlu olsun. Hemşireler sağlık hizmetinin vazgeçilmez fedakar insanlarıdır. Çünkü İnsanlık tarihi kadar eski bir mesleği icra ediyor hemşireler.

***

2020 yılını düşünün küresel salgın covit-19'un dünyayı kasıp kavurduğu bir süreçte sözkonusu saygın mesleğin güzide temsilcileri hemşireler can kurtarmak için canlarından oldu tıpkı doktorlar gibi.

***

Ve dünyada olduğu gibi ülkemizde de insanlar hemşirelere daha çok saygı duymaya başladı. O dönemde ülke yönetiminde siz ve karar sahibi olan iradeler, "Hakkınız ödenemez" dedi. Ne yazık ki hakları ödenemedi. Toplumdaki saygınlığı bir nebze olsa da arttı fakat maaş ve özlük hakları ile çalışma koşullarında beklenen ve özlenen iyileştirmeler yapılamadı. 

***

Nitekim, günümüzde zor koşullarda görev yapan hemşireler hastane yöneticileri, Bakanlık nezdinde hala hak ettikleri itibara sahip değiller. Çok ağır şartlar altında görev yapıyorlar. Sabah nobetten çıkan hemşire Günü serviste çalışmakla geçiriyor mesai bitimine kadar. 

***

Hemşireler hastaların şifa bulmaları için yoğun emek veren sağlık ordusunun yüzakıdır.

Hemşireler sevgi, şefkat ve hoşgörünün simgesidir. Sağlık ordumuzun vazgeçilmezleri sizlerle nefes alıyoruz. Desteğinizle sağlığımıza yeniden kavuşuyoruz. Hasta yataklarımızda sizlerle moral buluyoruz.

***

Dün olduğu gibi bugün de toplumun sağlığı için hayatınızı tehlikeye atarak çalışıyorsunuz.

Bu dünyada hiç tanımadığı, bilmediği ilk kez karşılaştığı insanların hayatlarını kurtarmak için canını esirgemeyen başka kutsal meslek var mıdır doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanları gibi!

***

Sizler kanatsız beyaz melekler, onurlu bir mesleğin fertlerisiniz, bizlerin de baştacısınız. İyi ki varsınız. İyi ki hayatımızın beyaz meleklerisiniz. Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. 12 Mayıs "Uluslararası Hemşireler Günü"nüz kutlu olsun.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

37.3° / 22.7°