“DÜZİÇİ KÖY ENSTİTÜSÜNÜ YENİDEN KAZANMAK”

14.10.2022 14:20:08

“DÜZİÇİ KÖY ENSTİTÜSÜNÜ YENİDEN KAZANMAK”

Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Duygu Saban “Düziçi Köy Enstitüsünü Yeniden Kazanmak” başlıklı konuşmasıyla ÇÜTAM katılımcılarıyla bir araya geldi. Prof. Dr. Saban, Köy Enstitülerinin özelliklerinden, mevcut durumlarından, Düziçi Köy Enstitüsünün yerleşkesinden ve kültürel miras konusunu dile getirdi. Konuşmasında, Köy Enstitülerinin özelliklerini ve kalkınmaya katkılarını anlatan Prof. Dr. Saban, Enstitülerin amacının, “ilköğretimin yurt çapında yaygınlaştırılması için köyden seçilecek çocukların kısa zamanda yerleştirilip köy koşullarına uyumlu eğitmenler olarak yine köylerde görevlendirilmeleri” olduğunu söyledi.
Köy Enstitülerine yönelik çıkarılan kanunları da anlatan Saban, 3803 sayısı Köy Enstitüleri Kanunu doğrultusunda açılan “Enstitülerin Tasarımı Ulusal Yarışması”nın şartnamesinden ve enstitülerin tasarımını anlattı.
Katılımcılarını sorularını da yanıtlayan Prof. Duygu Saban’a katkı ve katılımlarından dolayı Merkez Müdürü Prof. Dr. Deniz Abik tarafından plaket takdim edildi.



1

AKDENİZ SANAT GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

2

"HALK SAĞLIĞINI KORUMAK İKTİDARIN SORUMLULUĞUDUR"

3

VETERİNER HEKİMLERİ DARP EDEREK HAYVANLARI KORUYAMAZSINIZ!

4

SEYHANLI MİNİKLERİN TİYATRO HEYECANI

5

CHP’Lİ SÜMER: ADANA’NIN GÖRÜNTÜSÜ DEĞİŞTİ